Lasagne-rolletjes uit de oven met ricotta, spinazie en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 6 lasagnebladen, vers
- 400 gr. ricotta
- 300 gr. bladspinazie
- 200 gr. passata
- 1 bol mozzarella
- 1 ei
- 50 gr. Parmezaanse kaas
- 50 gr. pecorino
- teentje knoflook
- basilicum
- olijfolie
- peper en zout
- 150 gr. salade, bv. misticanza of rucola
- 30 gr. pijnboompitjes
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet vast een ovenschaal klaar die je licht invet met wat olijfolie. Pel de teen knoflook en halveer deze in de lengte. Zet een steelpan op het vuur en doe hier een klein bodempje olijfolie in. Voeg de gehalveerde knoflook toe en verhit de olijfolie. Haal de knoflook er met een serveertang uit en houd even apart. Doe er de passata bij en kruid met peper en zout. Leg er de halve teentjes knoflook op en dik de saus in met een deksel op de pan.
Bereid de ricotta-spinazie vulling
Zet een grote kookpan op het vuur en breng hier een laagje water in aan de kook. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en kook een paar minuten tot alles is geslonken. Stort de spinazie in een vergiet en laat uitlekken en afkoelen. Druk met de bolle kant van een grote lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Hak de spinazie vervolgens fijn met een koksmes.
Doe de ricotta in een mengkom en voeg hier de fijn gehakte spinazie aan toe. Breek er een ei boven en rasp er met een fijne keukenrasp 50 gram Parmezaanse kaas boven. Kruid met peper en zout en roer alles goed door elkaar tot je een mooi mengsel hebt.
Maak de lasage-rolletjes
Breng in de grote kookpan een flinke laag water met een klein scheutje olijfolie aan de kook. Hierin kook je de lasagnebladen beetgaar, reken op zo'n vijf minuten. Leg een schone theedoek op je aanrecht en haal de lasagnebladen één voor één uit de pan. Zelf deed ik dit weer met de serveertang. Leg ze op de theedoek en laat een beetje opdrogen en wat afkoelen.
Schep een bodempje tomatensaus in de ovenschaal en spreid uit over de bodem. Leg nu steeds één lasagnevel op een snijplank. Verdeel er met een lepel het ricotta- en spinaziemengsel over en smeer goed uit. Rol het lasagnevel nu op en begin hierbij aan een korte zijde. Snijd met een scherp en vochtig mesje doormidden en leg in de ovenschaal. Herhaal dit voor de andere lasagnevellen.
Als alle lasagne-rolletjes in de ovenschaal liggen verdeel je er de rest van de tomatensaus over. Snijd vervolgens de mozzarella in stukjes en verdeel over de rolletjes. Rasp er vervolgens met de fijne keukenrasp de pecorino over en kruid met wat basilicum. Bak de rolletjes zo'n 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveren
Haal de lasagne-rolletjes uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Verdeel de sla over vier borden en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster de pijnboompitjes in een hete en droge koekenpan en strooi over de sla. Kruid met wat peper en zout en leg er wat van de lasagne-rolletjes op. Eet smakelijk!
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 485 kcal.
- Vetten 31 gr.
- Waarvan verzadigd 16 gr.
- Koolhydraten 15 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 2 gr.
- Eiwitten 32 gr.
- Zout 2.5 gr.
- Natrium 1000 mg.