Lasagne uit de pan met courgette, prei, paprika en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. rundergehakt
- 390 gr. tomatenblokjes
- 350 gr. tomato frito
- 250 ml. water
- 125 gr. champignons
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 prei
- 1 ui
- 1 bol buffelmozzarella
- 6 lasagnebladen
- stukje Grana Padano*
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- verse basilicum
* Heb je toevallig Parmezaanse kaas in huis dan kan je deze ook gebruiken.
Bereidingswijze
Voor deze panlasagne heb je een flinke hapjespan nodig. Heb je deze niet dan kan je eventueel ook een flinke braadpan gebruiken. Zet deze vast op laag vuur zodat de bodem goed warm kan worden.
Verwijder intussen de bovenkant van beide paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in acht parten en vervolgens in kleine stukjes. Snijd de onderkant van de prei en snijd de prei vervolgens in ringetjes. Verwijder de beide uiteinden van de courgette en snijd vervolgens in de lengte in vieren, maak hier kleine blokjes van. De champignons snijd je tenslotte in vieren nadat je ze even hebt schoon geborsteld.
Pel en snipper de ui en verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Bak het gehakt samen met de ui rul en bruin en kruid het met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en bak deze kort mee op hoog vuur.
Zet het vuur wat lager en doe de tomatenblokjes (inclusief de saus), de tomato frito en 250 ml. water in de hapjespan. Schep alles goed door elkaar en breng het geheel langzaam aan de kook. Draai het vuur zo laag dat de saus nog net blijft pruttelen.
Breek de lasagnebladen in stukjes en doe deze in de hapjespan. Druk ze met een lepel of spatel naar beneden zodat ze helemaal bedekt zijn door de saus. Laat het geheel nu ongeveer 25 minuten pruttelen en schep regelmatig om. Mocht na 25 minuten de saus nog erg dun zijn dan zet je het vuur wat hoger tot deze wat in begint te dikken.
Laat de buffelmozzarella uitlekken en knijp het laatste vocht eruit. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de panlasagne. Voeg naar smaak verse blaadjes basilicum toe en rasp er tot slot flink wat Grana Padano over. Serveer de panlasagne in de pan en schep aan tafel op de borden.
Je lasagne uit de pan is klaar om opgegeten te worden, buon apptito!