Lekker snelle noedels met paksoi en garnaaltjes

Lekker snelle noedels met paksoi en garnaaltjes

Als ik weinig tijd heb om te koken kies ik vaak voor een snelle wokmaaltijd. Deze lekker snelle noedels met paksoi en garnaaltjes stond bijvoorbeeld al in 25 minuten op tafel. Met lekker knapperige groente en een klein scheutje gembersiroop een heerlijk maaltje.

Ook gebruikte ik wat sojasaus om het gerecht op smaak te brengen en kookte ik kort wat sperziebonen. Deze wokte ik nog even mee waardoor ook deze lekker knapperig bleven. Ik roerbakte vanaf het begin een fijngesneden rode peper mee, het hele gerecht wordt daardoor lekker pittig. Hou je daar niet van dan kan je de rode peper eventueel weglaten.

Het recept voor deze snelle wokmaaltijd vind je hieronder. Ideaal als je vanavond snel iets op tafel wilt zetten dat toch heerlijk smaakt.

Recept

Ingrediënten

4 personen

 • 250 gr. woknoedels
 • 200 gr. garnalen
 • 400 gr. sperziebonen
 • 1 krop paksoi
 • 1 rode paprika
 • 1 rode ui
 • 1 rode peper*
 • 2 tenen knoflook
 • 2 el. sesamolie
 • 2 el. sojasaus
 • 1 el. gembersiroop
 • peper en zout

* Omdat ik de rode peper vanaf het begin meebak wordt het hele gerecht wat pittiger. Hou je hier niet van dan kan je de rode peper ook weglaten of aan het eind nog kort meebakken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Maak de sperziebonen schoon en snijd of breek deze in kleine stukjes van een paar centimeter lang. Kook de sperziebonen zes minuten en spoel af onder de koude kraan. Bewaar de sperziebonen tot zo in een pan koud water, zo garen ze niet verder.

Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt, zet ook een pan ruim kokend water op om zo de noedels in te koken.

Snijd de onderkant van de paksoi en stapel telkens een paar bladeren op elkaar. Snijd de dikke stelen in stukjes en rol daarna het blad op, snij dit in reepjes. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snij de paprika in reepjes. Hou de paksoi en paprika apart voor zo. Laat de sperziebonen vast uitlekken in een vergiet.

Pel de rode ui en snijd in vieren, snij ieder kwart in stukjes. Rol de rode peper stevig tussen twee handen, snijd de steelkant eraf en rol nogmaals tussen je handen om de zaadjes te verwijderen. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes en verwijder eventueel de overgebleven zaadjes. Hak ook de knoflook goed fijn.

Verhit de sesamolie in de wok en roerbak de rode ui, rode peper en knoflook een minuut. Voeg de gesneden paksoi, de paprika en de voorgekookte sperziebonen toe en roerbak alles een paar minuten. Bereid intussen de woknoedels, spoel ze daarna af onder koud water en laat uitlekken in het vergiet.

Voeg de garnalen samen met de sojasaus en gembersiroop toe aan je wok en roerbak een minuut op hoog vuur, breng op smaak met wat peper en zout. Als er erg veel vocht in de wok blijft kan je deze even afgieten boven een vergiet, doe de groenten en garnalen daarna weer terug in de wok.

Voeg de uitgelekte woknoedels toe aan de wok en verhit op hoog vuur zodat alle ingrediënten goed warm worden. Blijf telkens alles in de wok omscheppen om aanbranden te voorkomen. Serveer de snelle wokmaaltijd met eventueel wat sambal, ketjap en kroepoek.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Lekker snelle noedels met paksoi en garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Lekker snelle noedels met paksoi en garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Lekker snelle noedels met paksoi en garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Lekker snelle noedels met paksoi en garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Lekker snelle noedels met paksoi en garnaaltjes'