Lekker snelle noedels met paksoi en garnaaltjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. woknoedels
- 200 gr. garnalen
- 400 gr. sperziebonen
- 1 krop paksoi
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 rode peper*
- 2 tenen knoflook
- 2 el. sesamolie
- 2 el. sojasaus
- 1 el. gembersiroop
- peper en zout
* Omdat ik de rode peper vanaf het begin meebak wordt het hele gerecht wat pittiger. Hou je hier niet van dan kan je de rode peper ook weglaten of aan het eind nog kort meebakken.
Bereidingswijze
Maak de sperziebonen schoon en snijd of breek deze in kleine stukjes van een paar centimeter lang. Kook de sperziebonen zes minuten en spoel af onder de koude kraan. Bewaar de sperziebonen tot zo in een pan koud water, zo garen ze niet verder.
Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt, zet ook een pan ruim kokend water op om zo de noedels in te koken.
Snijd de onderkant van de paksoi en stapel telkens een paar bladeren op elkaar. Snijd de dikke stelen in stukjes en rol daarna het blad op, snij dit in reepjes. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snij de paprika in reepjes. Hou de paksoi en paprika apart voor zo. Laat de sperziebonen vast uitlekken in een vergiet.
Pel de rode ui en snijd in vieren, snij ieder kwart in stukjes. Rol de rode peper stevig tussen twee handen, snijd de steelkant eraf en rol nogmaals tussen je handen om de zaadjes te verwijderen. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes en verwijder eventueel de overgebleven zaadjes. Hak ook de knoflook goed fijn.
Verhit de sesamolie in de wok en roerbak de rode ui, rode peper en knoflook een minuut. Voeg de gesneden paksoi, de paprika en de voorgekookte sperziebonen toe en roerbak alles een paar minuten. Bereid intussen de woknoedels, spoel ze daarna af onder koud water en laat uitlekken in het vergiet.
Voeg de garnalen samen met de sojasaus en gembersiroop toe aan je wok en roerbak een minuut op hoog vuur, breng op smaak met wat peper en zout. Als er erg veel vocht in de wok blijft kan je deze even afgieten boven een vergiet, doe de groenten en garnalen daarna weer terug in de wok.
Voeg de uitgelekte woknoedels toe aan de wok en verhit op hoog vuur zodat alle ingrediënten goed warm worden. Blijf telkens alles in de wok omscheppen om aanbranden te voorkomen. Serveer de snelle wokmaaltijd met eventueel wat sambal, ketjap en kroepoek.