Lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei

Lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei

Regelmatig probeer ik nieuwe stamppotjes, en deze keer deed ik dat eens met veldsla en snijbonen. Zo kwam deze heerlijke lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei op tafel te staan. Een lekker lichte stamppot waar we echt van zaten te smullen.

Ik kwam op het idee door een recept van Allerhande maar gaf er een lekker eigen draai aan. Het resultaat was zo lekker dat de pan binnen no time helemaal leeg was. Wil je dit lekkere lentestamppotje ook proberen dan vind je hier het makkelijke recept. Heerlijk op een zachte lentedag.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kg. kruimige aardappels
  • 600 gr. snijbonen
  • 200 gr. veldsla
  • 200 gr. spekreepjes
  • 4 eieren
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Zet de aardappels helemaal onder water en kook ze in een flinke stamppotpan in 20 minuten gaar. Giet de aardappels vervolgens af en stamp ze met een klontje roomboter en een scheutje melk tot een romige puree. Breng op smaak met wat peper en zout.

Als de aardappels staan te koken maak je de snijbonen schoon en snijd je deze in kleine ruitjes. Kook de snijbonen in zeven minuten beetgaar en giet ze daarna af. Spoel ze onder koud water tot ze zijn afgekoeld en bewaar in een pan koud water. Laat nog even uitlekken voor je ze zo door de stamppot roert.

Kook tussendoor ook de eitjes door deze op te zetten met koud water. Breng aan de kook en laat zeven minuten koken. Laat ze schrikken onder koud water en laat ze daarna verder afkoelen in de pan. Pel de eieren en snijd deze vervolgens in partjes.

Doe de veldsla bij de aardappelpuree en stamp en roer deze er doorheen. Laat de veldsla eerst een beetje slinken door deze op de warme aardappelpuree te laten liggen. Voeg nu de gekookte snijboontjes toe en roer deze door de aardappelpuree heen.

Verwarm intussen een koekenpan op laag vuur en bak de spekjes hier bruin en krokant in. Doe de spekjes samen met het spekvet bij de stamppot en roer deze er nog eventjes door. Kruid eventueel nog extra met wat versgemalen peper en serveer de lentestamppot met de partjes ei.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei'
Afbeelding bij 'Lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei'
Afbeelding bij 'Lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei'
Afbeelding bij 'Lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei'