
Loaded nachos met paprika, bonen, kaas en avocado
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 400 gr. kidneybonen
- 150 gr. mais
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 ui
- 150 gr. nachos (naturel)
- 150 gr. jonge kaas, geraspt
- 4 lenteuitjes
- 2 avocado's, eetrijp
- verse peterselie
- 125 gr. zure room
- citroensap
- olijfolie
- Tex-Mex kruiden
- peper en zout
Bereidingswijze
Giet de kidneybonen en de mais af in een vergiet. Laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op de grillstand, zelf zette ik deze op 240 graden. Zet een hapjespan op laag vuur en laat deze goed heet worden.
Bak de groenten en bonen
Pel beide uien en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Voeg de gesneden ui toe en bak op laag vuur tot deze glazig is. Snijd intussen de prei in ringetjes en voeg deze toe. Kruid met flink wat Tex Mex kruiden. Snijd de bovenkant van de rode paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika in stukjes. Voeg toe aan de hapjespan en doe er de uitgelekte bonen en mais bij. Kruid met wat extra Tex Mex kruiden. Schep om op middelhoog vuur tot alles goed warm is.
In de oven
Stort nu alles in een ovenschaal. Leg er een enkele laag nachos op en strooi hier de helft van de geraspte kaas over. Leg daar nog een enkele laag nachos op en strooi daar de rest van de kaas over. Schuif de ovenschaal in de oven. Laat ongeveer vijf minuten staan tot de kaas is gesmolten. Hou de nachos goed in de gaten, zodra ze beginnen te verkleuren moeten ze uit de oven!
Toppings en avocado crème
Gebruik één avocado om in stukjes te snijden. Halveer deze rondom de pit en draai de pit eruit met een scherp mes. Lepel de avocado uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de lenteuitjes in ringetjes. Hak een handje verse peterselie fijn met een scherp koksmes. Serveer op een snijplank of in kommetjes.
Met de tweede avocado maak je de avocado crème met zure room. Halveer ook deze rondom de pit en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en snijd in stukken. Doe in een kom en prak helemaal fijn met een vork. Doe er de zure room bij, een scheutje olijfolie, een scheutje citroensap en peper en zout naar smaak. Meng tot een romig geheel.
Verdeel de loaded nachos over de borden. Strooi er naar wens de peterselie, lenteui en stukjes avocado over. Serveer met een lekkere dot avocado crème.
Recepten in je mail








Voedingswaarden per persoon
- Energie 787 kcal.
- Vetten 48 gr.
- Waarvan verzadigd 14 gr.
- Koolhydraten 53 gr.
- Waarvan suikers 11 gr.
- Vezels 18 gr.
- Eiwitten 24 gr.
- Zout 2.1 gr.
- Natrium 840 mg.