Loaded nachos met paprika, bonen, kaas en avocado

Loaded nachos met paprika, bonen, kaas en avocado

Gisteren aten wij loaded nachos. Een lekkere schotel met o.a. paprika, bonen en nachos. En natuurlijk lekker veel kaas die je in de oven laat smelten. Het resultaat is een dampende schotel met het ultieme comfort food. Een heerlijk maaltje voor het weekend. Al kan je dit natuurlijk iedere dag eten.

Ik maakte het deze keer met prei, paprika, bonen en mais. Bij gebrek aan cheddar gebruikte ik jong belegen kaas. Als toppings koos ik voor wat peterselie, lenteui en stukjes avocado. Ook maakte ik nog een heerlijke avocado crème met zure room. Een hele lekkere combinatie die je echt eens moet proberen.

Lijken deze loaded nachos jou ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. En maak je toch liever iets anders? Kijk dan hier voor nog meer makkelijke ovenrecepten en vegetarische recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 400 gr. kidneybonen
  • 150 gr. mais
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 150 gr. nachos (naturel)
  • 150 gr. jonge kaas, geraspt
  • 4 lenteuitjes
  • 2 avocado's, eetrijp
  • verse peterselie
  • 125 gr. zure room
  • citroensap
  • olijfolie
  • Tex-Mex kruiden
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Giet de kidneybonen en de mais af in een vergiet. Laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op de grillstand, zelf zette ik deze op 240 graden. Zet een hapjespan op laag vuur en laat deze goed heet worden.

Bak de groenten en bonen

Pel beide uien en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Voeg de gesneden ui toe en bak op laag vuur tot deze glazig is. Snijd intussen de prei in ringetjes en voeg deze toe. Kruid met flink wat Tex Mex kruiden. Snijd de bovenkant van de rode paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika in stukjes. Voeg toe aan de hapjespan en doe er de uitgelekte bonen en mais bij. Kruid met wat extra Tex Mex kruiden. Schep om op middelhoog vuur tot alles goed warm is.

In de oven

Stort nu alles in een ovenschaal. Leg er een enkele laag nachos op en strooi hier de helft van de geraspte kaas over. Leg daar nog een enkele laag nachos op en strooi daar de rest van de kaas over. Schuif de ovenschaal in de oven. Laat ongeveer vijf minuten staan tot de kaas is gesmolten. Hou de nachos goed in de gaten, zodra ze beginnen te verkleuren moeten ze uit de oven!

Toppings en avocado crème

Gebruik één avocado om in stukjes te snijden. Halveer deze rondom de pit en draai de pit eruit met een scherp mes. Lepel de avocado uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de lenteuitjes in ringetjes. Hak een handje verse peterselie fijn met een scherp koksmes. Serveer op een snijplank of in kommetjes.

Met de tweede avocado maak je de avocado crème met zure room. Halveer ook deze rondom de pit en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en snijd in stukken. Doe in een kom en prak helemaal fijn met een vork. Doe er de zure room bij, een scheutje olijfolie, een scheutje citroensap en peper en zout naar smaak. Meng tot een romig geheel.

Verdeel de loaded nachos over de borden. Strooi er naar wens de peterselie, lenteui en stukjes avocado over. Serveer met een lekkere dot avocado crème.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Loaded nachos met paprika, bonen, kaas en avocado'
Afbeelding bij 'Loaded nachos met paprika, bonen, kaas en avocado'
Afbeelding bij 'Loaded nachos met paprika, bonen, kaas en avocado'
Afbeelding bij 'Loaded nachos met paprika, bonen, kaas en avocado'
Afbeelding bij 'Loaded nachos met paprika, bonen, kaas en avocado'
Afbeelding bij 'Loaded nachos met paprika, bonen, kaas en avocado'
Afbeelding bij 'Loaded nachos met paprika, bonen, kaas en avocado'
Afbeelding bij 'Loaded nachos met paprika, bonen, kaas en avocado'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 787 kcal.
  • Vetten 48 gr.
  • Waarvan verzadigd 14 gr.
  • Koolhydraten 53 gr.
  • Waarvan suikers 11 gr.
  • Vezels 18 gr.
  • Eiwitten 24 gr.
  • Zout 2.1 gr.
  • Natrium 840 mg.