Maaltijdsalade met babyspinazie, rucola, avocado, rode biet en feta
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 75 gr. babyspinazie
- 75 gr. rucola
- 2 avocado's
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 3 lenteuitjes
- 200 gr. rode biet (gekookt of uit pot)
- 100 gr. cherrytomaatjes
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 35 gr. pijnboompitjes
- 150 gr. feta
- olijfolie
- peper en zout
Lekker voor erbij:
- brood
- hummus
Bereidingswijze
Zet een grote slakom of een andere grote schaal klaar. Ik koos voor een potje met schijfjes rode biet. Je kan ook voorgekookte bieten gebruiken en deze in blokjes snijden. Kook je zelf de bietjes voor de maaltijdsalade dan moet je dit ruim van tevoren doen zodat ze goed af kunnen koelen.
Snijd alles en bereid de maaltijdsalade
Doe de babyspinazie en rucola in de slakom en schep een beetje door elkaar. Hierna snijd je de rest en doet dit meteen in de slakom, schep steeds even door elkaar.
Halveer de avocado's voor je maaltijdsalade in de lengte. Dit doe je door deze tegen de pit aan door te snijden. Gebruik hiervoor een scherp mes met een punt, bv. een officemes. Draai beide helften van elkaar. Steek het mes in de pit en draai en trek deze uit de avocado. Je kan ook een speciale avocadosnijder gebruiken als je deze vaker nodig hebt. Snijd de halve avocado's in de lengte doormidden en daarna in stukjes.
Snijd de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Vervolgens snijd je ze in kwarten, reepjes en stukjes. De komkommer snijd je in de lengte doormidden waarna je er stukjes van snijd. De lenteui snijd je met een scherp koksmes tot aan het groen in dunne ringetjes.
Met een tomatenmesje snijd je de cherrytomaatjes in plakjes. Dat vind ik in een maaltijdsalade lekkerder dan hele tomaatjes. De zongedroogde tomaatjes dep je droog op een stuk keukenpapier. Hierna snijd je ze met een scherp mesje in reepjes en stukjes. Voeg ook de rode biet en de pijnboompitjes toe en hussel alles nog even door elkaar.
Maak de maaltijdsalade af en serveer
Tot slot verkruimel je de feta boven de maaltijdsalade. Giet er ruim olijfolie over en kruid met flink wat peper en zout. Verdeel de salade over de borden en serveer als je dat lekker vindt met wat brood en hummus. Eet smakelijk!
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 590 kcal.
- Vetten 41 gr.
- Waarvan verzadigd 10 gr.
- Koolhydraten 33 gr.
- Waarvan suikers 22 gr.
- Vezels 11 gr.
- Eiwitten 18 gr.
- Zout 3.2 gr.
- Natrium 1280 mg.