Maaltijdsalade met babyspinazie, rucola, avocado, rode biet en feta

Maaltijdsalade met babyspinazie, rucola, avocado, rode biet en feta

Mijn vrouw had een picknick op haar werk en vroeg mij of ik daar verschillende soorten wraps wilde maken. Omdat ik van elk soort wrap er maar een paar hoefde te maken hield ik van alles over. Daar maakte ik deze lekkere maaltijdsalade mee met o.a. babyspinazie, rucola, avocado, rode biet en feta. Dat is een hele mond vol en het was even afwachten of het ook lekker zou worden.

Gelukkig was de maaltijdsalade zo lekker dat we er allemaal van hebben zitten smullen. En daarom deel ik deze graag met je op Kookidee. Je kan ervoor kiezen om of babyspinazie of rucola te gebruiken. Maar allebei mag natuurlijk ook. Omdat we ook nog wat zongedroogde tomaatjes hadden liggen deed ik die er ook nog bij. Nog een komkommer en wat pijnboompitjes maakten het geheel af.

Ik at deze maaltijdsalade met nog wat brood met hummus. En dat allemaal bij elkaar zorgde ervoor dat we een heerlijk maaltje op tafel hadden staan. Je hebt deze salade zo gemaakt en ik ben benieuwd of je deze net zo lekker vindt als wij.

Bekijk hier het recept als je deze lekkere maaltijdsalade ook eens wil maken.

Ik at de maaltijdsalade met rode biet en feta met een boterham met hummus, een erg lekkere combinatie

Meer recepten voor lekkere salades

Zo’n salade ‘s avonds is vooral met lekker weer ideaal. Je hebt het zo gemaakt en het is daarom een heerlijk maaltje voor zomerse dagen. Hier vind je nog veel meer maaltijdsalade recepten die in de loop der tijd op Kookidee zijn verschenen. Er staan vast een paar lekkere voor je bij. Nog meer ideeën nodig? In de Saladebijbel vind je nog veel meer lekkere salades!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 75 gr. babyspinazie
  • 75 gr. rucola
  • 2 avocado's
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 3 lenteuitjes
  • 200 gr. rode biet (gekookt of uit pot)
  • 100 gr. cherrytomaatjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • 150 gr. feta
  • olijfolie
  • peper en zout

Lekker voor erbij:

  • brood
  • hummus

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote slakom of een andere grote schaal klaar. Ik koos voor een potje met schijfjes rode biet. Je kan ook voorgekookte bieten gebruiken en deze in blokjes snijden. Kook je zelf de bietjes voor de maaltijdsalade dan moet je dit ruim van tevoren doen zodat ze goed af kunnen koelen.

Snijd alles en bereid de maaltijdsalade

Doe de babyspinazie en rucola in de slakom en schep een beetje door elkaar. Hierna snijd je de rest en doet dit meteen in de slakom, schep steeds even door elkaar.

Halveer de avocado's voor je maaltijdsalade in de lengte. Dit doe je door deze tegen de pit aan door te snijden. Gebruik hiervoor een scherp mes met een punt, bv. een officemes. Draai beide helften van elkaar. Steek het mes in de pit en draai en trek deze uit de avocado. Je kan ook een speciale avocadosnijder gebruiken als je deze vaker nodig hebt. Snijd de halve avocado's in de lengte doormidden en daarna in stukjes.

Snijd de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Vervolgens snijd je ze in kwarten, reepjes en stukjes. De komkommer snijd je in de lengte doormidden waarna je er stukjes van snijd. De lenteui snijd je met een scherp koksmes tot aan het groen in dunne ringetjes.

Met een tomatenmesje snijd je de cherrytomaatjes in plakjes. Dat vind ik in een maaltijdsalade lekkerder dan hele tomaatjes. De zongedroogde tomaatjes dep je droog op een stuk keukenpapier. Hierna snijd je ze met een scherp mesje in reepjes en stukjes. Voeg ook de rode biet en de pijnboompitjes toe en hussel alles nog even door elkaar.

Maak de maaltijdsalade af en serveer

Tot slot verkruimel je de feta boven de maaltijdsalade. Giet er ruim olijfolie over en kruid met flink wat peper en zout. Verdeel de salade over de borden en serveer als je dat lekker vindt met wat brood en hummus. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Maaltijdsalade met babyspinazie, rucola, avocado, rode biet en feta'
Afbeelding bij 'Maaltijdsalade met babyspinazie, rucola, avocado, rode biet en feta'
Afbeelding bij 'Maaltijdsalade met babyspinazie, rucola, avocado, rode biet en feta'
Afbeelding bij 'Maaltijdsalade met babyspinazie, rucola, avocado, rode biet en feta'
Afbeelding bij 'Maaltijdsalade met babyspinazie, rucola, avocado, rode biet en feta'
Afbeelding bij 'Maaltijdsalade met babyspinazie, rucola, avocado, rode biet en feta'
Afbeelding bij 'Maaltijdsalade met babyspinazie, rucola, avocado, rode biet en feta'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 590 kcal.
  • Vetten 41 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 33 gr.
  • Waarvan suikers 22 gr.
  • Vezels 11 gr.
  • Eiwitten 18 gr.
  • Zout 3.2 gr.
  • Natrium 1280 mg.