Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons

Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons

Deze heerlijke maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons heb je zo bereid. Een heerlijk zomers maaltje dat wel heel erg makkelijk te maken is. Je hebt e rniet heel veel voor nodig en in 20 minuten kan je al aan tafel.

De croutons voor deze salade maakte ik gewoon zelf. Met wat sneetjes brood, wat olijfolie en Italiaanse kruiden tover je ze zo uit de oven. Als slamelange koos ik voor eikenblad slamelange, maar ook met veldsla is dit een heerlijke combinatie. Hieronder vind je het snelle recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. kleine pasta, bv. fusilli
  • 100 gr. eikenblad slamelange
  • 250 gr. cherrytomaten
  • 65 gr. pijnboompitten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 100 gr. parmaham
  • 2 boterhammen*
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • olijfolie

* Oude boterhammen zijn ideaal om croutons mee te maken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet vast een flinke pan met ruim kokend water op het vuur. Zet ook vast een koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitjes in de droge pan. Zodra ze beginnen te verkleuren laat je ze afkoelen in een bakje.

Leg twee boterhammen op een bakplaat en besprenkel ruim met olijfolie. Strooi er wat Italiaanse kruiden overheen en wat grof zeezout. Rooster de boterhammen ongeveer tien minuten tot ze lekker krokant zijn, keer ze halverwege even om. Laat afkoelen en snijd in kleine vierkantjes, bewaar voor zo.

Als de boterhammen in de oven gaan bereid je ook alvast de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af en spoel een tijdje onder koud water tot deze volledig af is gekoeld, laat goed uitlekken in een vergiet. Doe de uitgelekte pasta in een flinke slakom.

Voeg de slamelange toe aan de kom en halveer de cherrytomaatjes. Doe de cherrytomaatjes in de slakom en voeg ook de geroosterde pijnboompitjes toe. Scheur de buffelmozzarella en de parmaham in stukjes en voeg toe aan de slakom. Sprenkel er ruim olijfolie over en kruid met peper en zout, roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de zelfgemaakte croutons toe.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons'
Afbeelding bij 'Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons'
Afbeelding bij 'Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons'
Afbeelding bij 'Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons'
Afbeelding bij 'Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons'
Afbeelding bij 'Maaltijdsalade met pasta, slamelange, parmaham, mozzarella en croutons'