Mac and cheese met groenten, tomatensaus, hamreepjes en belegen kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. macaroni
- 400 gr. Italiaanse groentemix*
- 400 gr. Polpa of passata
- 200 gr. hampreepjes
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 150 gr. belegen kaas, geraspt
- paneermeel
- olijfolie
- roomboter
- peper en zout
* Ik koos deze keer eens voor makkelijk en nam een zak voorgesneden groenten. Eventueel kan je dit vervangen door prei, bospeen, courgette en rode paprika die je zelf even fijn snijdt.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een ingevette ovenschaal van ongeveer 30 bij 20 cm klaar. Verwarm een flinke hapjespan op laag vuur en breng in een tweede pan een ruime laag water aan de kook. Bereid de macaroni zoals aangegeven op de verpakking en laat uitlekken in een vergiet. Schep af en toe even om zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
Pel de ui en knoflook en snijd deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de ui en knoflook kort aan. Kruid met wat peper en zout en voeg de Italiaanse groentemix toe. Gebruik je verse groenten snijd deze dan goed fijn. Bak de groenten een paar minuten op middelhoog vuur en voeg dan de Polpa of passata toe. Verwarm goed en roer er daarna de hamreepjes en de helft van de geraspte kaas doorheen.
Schep de macaroni in de ingevette ovenschaal en roer hier de groenten en tomatensaus doorheen zodra de kaas is gesmolten. Strooi er de resterende geraspte kaas overheen en bedek de bovenkant met een laagje paneermeel. Snijd een klein stukje roomboter in kleine blokjes en verdeel over de bovenkant. Bak de mac and cheese met groenten, tomatensaus, hamreepjes en belegen kaas nog zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven.