Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella

Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella

Deze macaroni met Italiaanse roerbakgroente, champignons, pancetta en mozzarella is zo gemaakt. Ik koos voor prei, courgette, ui en lekker veel paprika’s. Deze had ik nog over en weggooien is zonde. Door er ook nog eens een bakje champignons bij te doen, is deze snelle macaroni goed gevuld.

De koude pancetta en mozzarella geven deze pastamaaltijd extra veel smaak. Nog wat verse basilicum erover en het is helemaal af. Omdat je voor dit maaltje weinig tijd nodig hebt is het ideaal voor doordeweeks. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder. Liever iets anders? Hier vind je nog veel meer makkelijke pastarecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. macaroni
  • 125 gr. spekreepjes
  • 250 gr. champignons
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 4 paprika's
  • 400 gr. tomatenblokjes, pak
  • 100 gr. pancetta
  • 150 gr. mozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke hoeveelheid water aan de kook. Kook hierin de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Giet de macaroni af en hou warm. Roer af en toe door met eventueel een klein scheutje olijfolie, dit voorkomt dat het gaat plakken.

Roerbakken

Verhit een grote hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Heb je geen grote hapjespan dan kan je ook een wok gebruiken. Bak hier de spekreepjes in aan en snijd tussendoor de champignons in partjes. Borstel ze van tevoren wel even schoon. Voeg de champignons toe en bak deze in het bakvet van de spekjes. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak. Pel en snijd de ui en voeg toe aan de pan.

Hierna snijd je de prei in ringetjes, de courgette in stukjes en de bospeen in dunne plakjes. Doe bij de spekjes en champignons en roerbak een paar minuten mee. Verwijder tegelijkertijd de bovenkant van de paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd in blokjes en voeg toe aan de pan. Ook dit roerbak je nog kort mee. Indien nodig voeg je wat olijfolie toe. Doe er nu de tomatenblokjes bij en laat een paar minuten pruttelen.

Serveren

Meng de macaroni nu door de saus en roer goed door. Laat nog even staan zodat alles goed warm is. Schep de macaroni met de spekjes, groenten en champignons op de borden. Scheur de plakjes pancetta in stukken en verdeel over de borden. Laat de mozzarella uitlekken en verdeel over de borden. Ik gebruikte bolletjes mini mozzarella. Gebruik je een grote bol dan snijd of scheur je deze in stukjes. Garneer met wat verse basilicum en sprenkel er tot slot wat olijfolie overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella'
Afbeelding bij 'Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella'
Afbeelding bij 'Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella'
Afbeelding bij 'Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella'
Afbeelding bij 'Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 780 kcal.
  • Vetten 43 gr.
  • Waarvan verzadigd 16 gr.
  • Koolhydraten 62 gr.
  • Waarvan suikers 22 gr.
  • Vezels 12 gr.
  • Eiwitten 27 gr.
  • Zout 2.6 gr.
  • Natrium 1040 mg.