Macaroni met groente, champignons, pancetta en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. macaroni
- 125 gr. spekreepjes
- 250 gr. champignons
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 grote ui
- 4 paprika's
- 400 gr. tomatenblokjes, pak
- 100 gr. pancetta
- 150 gr. mozzarella
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- verse basilicum
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke hoeveelheid water aan de kook. Kook hierin de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Giet de macaroni af en hou warm. Roer af en toe door met eventueel een klein scheutje olijfolie, dit voorkomt dat het gaat plakken.
Roerbakken
Verhit een grote hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Heb je geen grote hapjespan dan kan je ook een wok gebruiken. Bak hier de spekreepjes in aan en snijd tussendoor de champignons in partjes. Borstel ze van tevoren wel even schoon. Voeg de champignons toe en bak deze in het bakvet van de spekjes. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak. Pel en snijd de ui en voeg toe aan de pan.
Hierna snijd je de prei in ringetjes, de courgette in stukjes en de bospeen in dunne plakjes. Doe bij de spekjes en champignons en roerbak een paar minuten mee. Verwijder tegelijkertijd de bovenkant van de paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd in blokjes en voeg toe aan de pan. Ook dit roerbak je nog kort mee. Indien nodig voeg je wat olijfolie toe. Doe er nu de tomatenblokjes bij en laat een paar minuten pruttelen.
Serveren
Meng de macaroni nu door de saus en roer goed door. Laat nog even staan zodat alles goed warm is. Schep de macaroni met de spekjes, groenten en champignons op de borden. Scheur de plakjes pancetta in stukken en verdeel over de borden. Laat de mozzarella uitlekken en verdeel over de borden. Ik gebruikte bolletjes mini mozzarella. Gebruik je een grote bol dan snijd of scheur je deze in stukjes. Garneer met wat verse basilicum en sprenkel er tot slot wat olijfolie overheen.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 780 kcal.
- Vetten 43 gr.
- Waarvan verzadigd 16 gr.
- Koolhydraten 62 gr.
- Waarvan suikers 22 gr.
- Vezels 12 gr.
- Eiwitten 27 gr.
- Zout 2.6 gr.
- Natrium 1040 mg.