
Macaroni met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. macaroni, volkoren
- 300 gr. rundergehakt
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 200 gr. bospeen
- 125 gr. champignons
- 6 lenteuitjes
- ca. 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
- 75 gr. rucola
- 2 bollen mozzarella
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Tip: wil je nog sneller klaar zijn dan gebruik je een zak Italiaanse groenten (600 gr.) i.p.v. de prei, courgette, paprika en winterpeen. Dan staat deze maaltijd in 15 minuten op tafel.
Bereidingswijze
Zet een grote pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Verhit intussen een grote hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Bereid de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Giet hierna af en roer om met een klein scheutje olijfolie. Houd warm en roer af en toe door om kleven te voorkomen.
Gehakt en groenten
Verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan. Bak hier het gehakt rul in met wat peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee tot ze beginnen te slinken. Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal er de zaadlijsten en zaadjes uit. Vervolgens snijd je ze in blokjes en bak mee met het gehakt.
Hierna snijd je de prei in ringetjes en de courgette in blokjes. Voeg toe aan de hapjespan en bak ook mee. De bospeen snijd je in dunne plakjes of kleine blokjes en voeg je ook toe aan de pan. Roerbak alles op middelhoog vuur en doe er dan de tomatenblokjes uit pak bij. Schep goed om en snijd de lenteuitjes in ringetjes. Vlak voor het opdienen bak je deze nog even mee met de rest.
Serveren
Verdeel de rucola over de borden en schep hier de macaroni op. Hierna schep je de groenten en het gehakt over de macaroni. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken. De mozzarella verdeel je over het gehakt en de groenten. Strooi er wat versgemalen peper over en sprenkel er tot slot nog wat goede olijfolie overheen.
Recepten in je mail



Voedingswaarden per persoon
- Energie 717 kcal.
- Vetten 30 gr.
- Waarvan verzadigd 13 gr.
- Koolhydraten 62 gr.
- Waarvan suikers 22 gr.
- Vezels 12 gr.
- Eiwitten 40 gr.
- Zout 1.6 gr.
- Natrium 640 mg.