Macaroni met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus en mozzarella

Macaroni met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus en mozzarella

Deze macaroni met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus en mozzarella heb je zo gemaakt. Ideaal als je weinig tijd hebt maar toch een gezonde en lekkere maaltijd op tafel wil zetten. Ik maakte het in 25 minuten, perfect omdat zoonlief vroeg moest sporten en we toch daarvoor wilden eten.

Terwijl de pasta staat te koken roerbak je het gehakt, de groenten en de champignons. Laat nog kort een pak tomatenblokjes meepruttelen en je hebt binnen no time een lekkere maaltijd gemaakt. Zelf vind ik het lekker met wat knapperige rucola en mozzarella. Nog even wat peper en een scheutje goede olijfolie en je kan aan tafel.

Ik maakte het deze keer met volkoren macaroni. Meestal vind ik volkoren pasta iets minder lekker maar door de smakelijke saus kon het bij dit recept prima. Natuurlijk kan je ook een ander soort pasta gebruiken. Het makkelijke recept voor deze macaroni vind je hieronder. Kijk hier voor nog meer pastarecepten die ik heb gemaakt.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. macaroni, volkoren
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gr. bospeen
  • 125 gr. champignons
  • 6 lenteuitjes
  • ca. 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
  • 75 gr. rucola
  • 2 bollen mozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Tip: wil je nog sneller klaar zijn dan gebruik je een zak Italiaanse groenten (600 gr.) i.p.v. de prei, courgette, paprika en winterpeen. Dan staat deze maaltijd in 15 minuten op tafel.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Verhit intussen een grote hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Bereid de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Giet hierna af en roer om met een klein scheutje olijfolie. Houd warm en roer af en toe door om kleven te voorkomen.

Gehakt en groenten

Verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan. Bak hier het gehakt rul in met wat peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee tot ze beginnen te slinken. Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal er de zaadlijsten en zaadjes uit. Vervolgens snijd je ze in blokjes en bak mee met het gehakt.

Hierna snijd je de prei in ringetjes en de courgette in blokjes. Voeg toe aan de hapjespan en bak ook mee. De bospeen snijd je in dunne plakjes of kleine blokjes en voeg je ook toe aan de pan. Roerbak alles op middelhoog vuur en doe er dan de tomatenblokjes uit pak bij. Schep goed om en snijd de lenteuitjes in ringetjes. Vlak voor het opdienen bak je deze nog even mee met de rest.

Serveren

Verdeel de rucola over de borden en schep hier de macaroni op. Hierna schep je de groenten en het gehakt over de macaroni. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken. De mozzarella verdeel je over het gehakt en de groenten. Strooi er wat versgemalen peper over en sprenkel er tot slot nog wat goede olijfolie overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Macaroni met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Macaroni met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus en mozzarella'
Afbeelding bij 'Macaroni met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus en mozzarella'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 717 kcal.
  • Vetten 30 gr.
  • Waarvan verzadigd 13 gr.
  • Koolhydraten 62 gr.
  • Waarvan suikers 22 gr.
  • Vezels 12 gr.
  • Eiwitten 40 gr.
  • Zout 1.6 gr.
  • Natrium 640 mg.