Macaroni met groenten, spekjes, champignons, tomatensaus, kaas en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. macaroni
- 600 gr. Italiaanse groenten*
- 250 gr. champignons
- 400 gr. tomatensaus
- 2 tenen knoflook
- 200 gr. spekreepjes
- 1 bol mozzarella
- 150 gr. geraspte kaas, jong belegen
- verse peterselie
- olijfolie
- peper en zout
* Wil je snel klaar zijn? Koop een zak gesneden Italiaanse roerbakgroenten. Liever vers? Snijd dan een prei, courgette, rode paprika, wat bospeen en een ui fijn.
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook voor de macaroni. Verwarm ook vast een grote hapjespan of een wok op laag vuur en laat goed heet worden. Snijd de groenten indien nodig fijn en snijd de champignons in plakjes, borstel eerst even schoon. Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk met een koksmes. Laat de mozzarella vast uitlekken zodat de kou van de koelkast eraf gaat.
Bereid de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Bak intussen de spekreepjes in de droge hete pan en voeg de fijngesneden knoflook en champignons toe zodra de spekjes bruin beginnen te worden. Bak kort mee in het spekvet en voeg daarna de gesneden Italiaanse groenten toe, sprenkel er wat olijfolie overheen en bak een paar minuten mee. Schep regelmatig om en voeg na een paar minuten de tomatensaus toe.
Zet het vuur wat lager, blijf omscheppen en verhit net zolang tot de tomatensaus goed warm is. Kruid met peper en zout en roer er de geraspte kaas doorheen tot deze lekker 'dradig' wordt. Giet de macaroni af, laat kort droogstomen en doe bij de groenten en tomatensaus. Schep goed door elkaar en verwarm nog kort mee.
Schep de macaroni met de gebakken groenten, champignons en spekreepjes in tomatensaus op de borden. Pluk de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Neem een handje verse peterselie en hak fijn met je koksmes, verdeel over de mozzarella. Sprenkel er nog een klein beetje olijfolie overheen en draai er nog wat zwarte peper over.