Macaroni met prei, courgette, pesto-champigons, spekjes en mozzarella

Macaroni met prei, courgette, pesto-champigons, spekjes en mozzarella

Deze macaroni met prei, courgette, pesto-champignons, spekjes en mozzarella staat zo op tafel. Ik maakte het op verzoek van zoonlief die ineens macaroni heeft ontdekt. Pannenkoeken en pizza staan nog steeds bovenaan maar macaroni is snel gestegen in zijn top vijf avondeten.

Om wat te variëren bereidde ik de macaroni deze keer eens zonder tomatensaus. Wel gebruikte ik lekker veel groenten die ik samen met wat spekjes en champignons bakte. Ik bracht alles op smaak met wat peper en zout en natuurlijk Italiaanse kruiden. Op de borden doe je er nog wat goede olijfolie, verse basilicum en mozzarella over en je bent klaar.

Wil je deze macaroni met prei, courgette, pesto-champigons, spekjes en mozzarella ook eens proberen? Het makkelijke recept vind je hieronder. Bovendien is dit zo gemaakt wat het ideaal maakt voor een doordeweekse dag.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. macaroni
  • 200 gr. spekreepjes
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 200 gr. bospeen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 250 gr. champignons
  • 2 tl. groene pesto
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 bollen mozzarella
  • verse basilicum

Bereidingswijze

Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook. Bereid hierin de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Giet de macaroni af en roer even om met een scheutje olijfolie. Houd warm voor later. Verwarm tegelijkertijd een flinke hapjespan of wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt.

Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes, met een eiersnijder heb je dit zo gedaan. Pel de ui en snijd ook deze in partjes. Doe de spekreepjes samen met de champignons, de ui, de groene pesto, peper en zout en Italiaanse kruiden in de hapjespan. Bak tot de champignons beginnen te slinken en de spekjes mooi bruin worden. In de tussentijd snijd je de rest van de groenten.

Snijd de groenten

Allereerst snijd je de courgette in blokjes, voeg meteen toe aan de hapjespan of wok. Daarna snijd je de bospeen in dunne plakjes en voeg je ook deze toe. Vervolgens snijd je de prei in de lengte doormidden en daarna in halve ringetjes, voeg ook toe. Ten slotte snijd je de bovenkant van de rode paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika fijn, bak nog kort mee met de rest. Voeg indien nodig tussendoor wat extra olijfolie toe.

Schep de macaroni op de borden en verdeel hier het spekjes- en groentenmengsel over. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukjes, verdeel over de borden. Pluk wat verse basilicumblaadjes en verdeel over de borden. Sprenkel er nog een beetje goede olijfolie overheen en strooi er nog wat versgemalen zwarte peper over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Macaroni met prei, courgette, pesto-champigons, spekjes en mozzarella'
Afbeelding bij 'Macaroni met prei, courgette, pesto-champigons, spekjes en mozzarella'
Afbeelding bij 'Macaroni met prei, courgette, pesto-champigons, spekjes en mozzarella'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 765 kcal.
  • Vetten 39 gr.
  • Waarvan verzadigd 14 gr.
  • Koolhydraten 62 gr.
  • Waarvan suikers 15 gr.
  • Vezels 10 gr.
  • Eiwitten 35 gr.
  • Zout 2.15 gr.
  • Natrium 860 mg.