Macaroni met prei, paprika, courgette, gehakt en tomatensaus

Macaroni met prei, paprika, courgette, gehakt en tomatensaus

Je hebt niet altijd de tijd om uitgebreid te koken. Dan is deze macaroni met prei, paprika, courgette, gehakt en tomatensaus ideaal. Het is een makkelijk en lekker recept dat je echt zo hebt gemaakt. Terwijl je de macaroni kookt bereid je de rest van het gerecht. In een half uurtje kan je al aan tafel.

Als tomatensaus gebruikte ik gewoon een fles passata. Dit zijn rijpe tomaten die gekookt en gezeefd zijn. Het is de ideale basis voor je pasta die je zelf verder op smaak kan brengen. Maar je kan natuurlijk ook een kant en klare pastasaus met knoflook of basilicum gebruiken.

Zelf kies ik altijd voor verse groenten. Met een goed mes en een beetje handigheid snijd je deze zo fijn. Heb je wat minder tijd dan kies je voor een zak voorgesneden groenten. Vlak voor het opdienen breng je het gerecht nog even op smaak met wat Parmezaanse kaas en basilicum.

Zin in deze macaroni met prei, paprika, courgette, gehakt en tomatensaus? Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept. En wil je toch liever iets anders op tafel zetten? Dan vind je hier nog veel meer makkelijke pastarecepten. Buon apetito!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. macaroni
  • 300 gr. rundergehakt
  • 600 gr. passata
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote hapjespan op laag vuur, zorg dat deze goed heet wordt. Breng in een tweede pan een ruime laag water aan de kook. Bereid hierin de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm ook een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Verhit een scheutje olijfolie in de steelpan. Pel een teen knoflook en hak fijn. Doe de knoflook in de steelpan en bak een minuutje. Voeg hierna de passata toe. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak. Schep om en verhit tot de saus begint te pruttelen. Draai het vuur lager en houd warm.

Gehakt en groenten

Pel de tweede teen knoflook en de uien. Hak de knoflook goed fijn en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Rul het gehakt samen met de knoflook en ui. Kruid tussendoor met wat peper en zout. In de tussentijd snijd je ook de groenten, van hard naar zacht. Begin dus met de winterpeen. Boen deze schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in lange plakken en tenslotte tot reepjes. Voeg toe aan de hapjespan.

Vervolgens snijd je de bovenkant van de rode paprika. Haal er de zaadlijsten en zaadjes uit. De paprika snijd je nu in blokjes en voeg je toe aan de hapjespan. Boen de courgette schoon en snijd in blokjes, doe in de hapjespan. Tot slot snijd je de prei en voeg je ook deze toe aan de hapjespan. Kruid nu met wat Italiaanse kruiden en schep goed om.

Maak de saus af

Bak het gehakt en de groenten nog een paar minuten tot alle groenten gaar zijn. Giet er nu de passata bij en schep alles goed om. Laat op laag vuur nog kort trekken en roer er vervolgens de macaroni door. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en schep om tot de kaas is gesmolten. Schep de macaroni met groenten, gehakt en tomatensaus op de borden. Scheur er wat verse basilicum boven en rasp er nog extra Parmezaan over. Sprenkel er tot slot een beetje olijfolie overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Macaroni met prei, paprika, courgette, gehakt en tomatensaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 638 kcal.
  • Vetten 21 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 73 gr.
  • Waarvan suikers 18 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 32 gr.
  • Zout 2.5 gr.
  • Natrium 1000 mg.