Macaroni met prei, paprika, courgette, gehakt en tomatensaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. macaroni
- 300 gr. rundergehakt
- 600 gr. passata
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 winterpeen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum
- olijfolie
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Zet een grote hapjespan op laag vuur, zorg dat deze goed heet wordt. Breng in een tweede pan een ruime laag water aan de kook. Bereid hierin de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm ook een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Verhit een scheutje olijfolie in de steelpan. Pel een teen knoflook en hak fijn. Doe de knoflook in de steelpan en bak een minuutje. Voeg hierna de passata toe. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak. Schep om en verhit tot de saus begint te pruttelen. Draai het vuur lager en houd warm.
Gehakt en groenten
Pel de tweede teen knoflook en de uien. Hak de knoflook goed fijn en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Rul het gehakt samen met de knoflook en ui. Kruid tussendoor met wat peper en zout. In de tussentijd snijd je ook de groenten, van hard naar zacht. Begin dus met de winterpeen. Boen deze schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in lange plakken en tenslotte tot reepjes. Voeg toe aan de hapjespan.
Vervolgens snijd je de bovenkant van de rode paprika. Haal er de zaadlijsten en zaadjes uit. De paprika snijd je nu in blokjes en voeg je toe aan de hapjespan. Boen de courgette schoon en snijd in blokjes, doe in de hapjespan. Tot slot snijd je de prei en voeg je ook deze toe aan de hapjespan. Kruid nu met wat Italiaanse kruiden en schep goed om.
Maak de saus af
Bak het gehakt en de groenten nog een paar minuten tot alle groenten gaar zijn. Giet er nu de passata bij en schep alles goed om. Laat op laag vuur nog kort trekken en roer er vervolgens de macaroni door. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en schep om tot de kaas is gesmolten. Schep de macaroni met groenten, gehakt en tomatensaus op de borden. Scheur er wat verse basilicum boven en rasp er nog extra Parmezaan over. Sprenkel er tot slot een beetje olijfolie overheen.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 638 kcal.
- Vetten 21 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 73 gr.
- Waarvan suikers 18 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 32 gr.
- Zout 2.5 gr.
- Natrium 1000 mg.