Macaroni ovenschotel met ham, kaas en courgette
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. macaroni
- 200 gr. geraspte kaas
- 125 gr. hamblokjes
- 2 courgettes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 45 gr. roomboter
- 45 gr. bloem
- 300 ml. melk
- oregano
- peper en zout
Bereidingswijze
Kook de macaroni volgens de verpakking en laat deze na het bereiden goed uitlekken. Verwarm de oven vast voor op 175 graden en zet een ingevette ovenschaal klaar.
Snijd de courgettes in blokjes, blancheer deze door ze een minuutje te koken en daarna af te spoelen met koud water. Zet ze in een pannetje koud water zodat de courgette niet verder gaart. Laat de courgettereepjes daarna uitlekken en zet apart voor zo.
Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Smelt in een steelpannetje de boter en bak hier kort de ui en knoflook in aan. Voeg de bloem toe en roer alles goed door elkaar tot je een klonterig papje hebt, voeg nu de melk toe en breng aan de kook terwijl je blijft roeren. Breng op smaak met peper, zout en oregano.
Zodra de saus lekker dik is geworden voeg je ongeveer driekwart van de geraspte kaas toe en blijf je roeren tot de kaas volledig is gesmolten. Doe de macaroni in de ovenschaal en meng hier de hamblokjes en courgette doorheen. Giet hier de kaassaus over en verdeel over de ovenschaal, bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Strooi er tenslotte nog wat versgemalen peper en oregano over en zet de ovenschaal dan 15 minuten in je voorverwarmde oven. Na een kwartiertje is je macaroni ovenschotel met ham, kaas en courgette klaar.