Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. macaroni
- 400 gr. Italiaanse groentemix*
- 250 gr. champignons
- 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
- 2 tenen knoflook
- 175 gr. belegen kaas, geraspt
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
* Kant en klaar of snijd zelf ui, prei, courgette, rode paprika en bospeen fijn.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal van ca. 30 bij 20 cm in met wat olijfolie. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Verkort de kooktijd echter met twee minuten. Stort de macaroni in een vergiet en laat uitlekken. Schep om met wat olijfolie.
Roerbak de groenten en champignons
Snijd indien nodig alle groenten fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Zet een ruime hapjespan op het vuur. Verhit hier een scheutje olijfolie in en voeg de champignons toe. Kruid ruim met Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak de champignons een paar minuten. Knijp met een knoflookpers twee teentjes knoflook boven de pan zodra de champignons bruin worden en slinken.
Voeg vervolgens de Italiaanse groenten toe en roerbak enkele minuten op middelhoog vuur. Indien nodig doe je er nog wat extra olijfolie bij. Doe er vervolgens de tomatenblokjes uit pak bij. Verwarm nog een paar minuten en schep de uitgelekte macaroni erdoor.
Bak de ovenschotel
Voeg de helft van de geraspte kaas toe aan de hapjespan. Schep om tot de kaas is gesmolten. Stort de inhoud van de hapjespan in de ingevette ovenschaal. Strijk glad met een spatel of lepel. Strooi er tot slot de resterende geraspte kaas over. Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak de macaroni-ovenschotel nog 20 minuten. Als de kaas mooi is gesmolten is je ovenschotel klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 473 kcal.
- Vetten 22 gr.
- Waarvan verzadigd 10 gr.
- Koolhydraten 41 gr.
- Waarvan suikers 10 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 20 gr.
- Zout 1.4 gr.
- Natrium 560 mg.