Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas

Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas

Met een macaroni-ovenschotel kan je heerlijk variëren. Zo maakte ik laatst deze macaroni-ovenschotel. Met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas. Een erg makkelijk en lekker gerecht waar je niet veel tijd aan kwijt bent. Na ruim een half uur kan je al aan tafel.

Met de voorbereiding ben je een kwartiertje bezig. Hierin kook je de macaroni en roerbak je de groenten en champignons. Laat nog kort pruttelen met de tomatenblokjes. Doe daarna alles in de ovenschaal. Deze hoef je vervolgens nog maar 20 minuten in de oven te zetten. Eventueel kan je alles al in de middag voorbereiden. Lekker makkelijk dus!

Lijkt deze macaroni-ovenschotel je wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Hier vind je nog veel meer makkelijke ovenschotels. En maak je liever heel iets anders? Kijk dan hier voor nog veel meer lekkere pasta recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gr. macaroni
  • 400 gr. Italiaanse groentemix*
  • 250 gr. champignons
  • 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
  • 2 tenen knoflook
  • 175 gr. belegen kaas, geraspt
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

* Kant en klaar of snijd zelf ui, prei, courgette, rode paprika en bospeen fijn.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal van ca. 30 bij 20 cm in met wat olijfolie. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Verkort de kooktijd echter met twee minuten. Stort de macaroni in een vergiet en laat uitlekken. Schep om met wat olijfolie.

Roerbak de groenten en champignons

Snijd indien nodig alle groenten fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Zet een ruime hapjespan op het vuur. Verhit hier een scheutje olijfolie in en voeg de champignons toe. Kruid ruim met Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak de champignons een paar minuten. Knijp met een knoflookpers twee teentjes knoflook boven de pan zodra de champignons bruin worden en slinken.

Voeg vervolgens de Italiaanse groenten toe en roerbak enkele minuten op middelhoog vuur. Indien nodig doe je er nog wat extra olijfolie bij. Doe er vervolgens de tomatenblokjes uit pak bij. Verwarm nog een paar minuten en schep de uitgelekte macaroni erdoor.

Bak de ovenschotel

Voeg de helft van de geraspte kaas toe aan de hapjespan. Schep om tot de kaas is gesmolten. Stort de inhoud van de hapjespan in de ingevette ovenschaal. Strijk glad met een spatel of lepel. Strooi er tot slot de resterende geraspte kaas over. Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak de macaroni-ovenschotel nog 20 minuten. Als de kaas mooi is gesmolten is je ovenschotel klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas'
Afbeelding bij 'Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas'
Afbeelding bij 'Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas'
Afbeelding bij 'Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas'
Afbeelding bij 'Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas'
Afbeelding bij 'Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas'
Afbeelding bij 'Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten, champignons, tomatensaus en kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 473 kcal.
  • Vetten 22 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 41 gr.
  • Waarvan suikers 10 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 20 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.