Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit

Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit

Thuis hadden we nog boekweitmeel over dat we hadden gebruikt voor deze overheerlijke poffertjes. Omdat ik geen boodschappen had gedaan en we dus niet veel in huis hadden besloot ik er lekker pannenkoeken van te bakken. En zo zat ik samen met zoonlief voor ons avondeten aan de boekweitpannenkoeken met vers fruit.

Ik koos zelf voor pannenkoeken met aardbeien en poedersuiker en met hazelnootpasta en banaan. Helaas had ik geen slagroom in huis, dan was het feest helemaal compleet geweest. Deze boekweitpannenkoeken heb je zo gemaakt met het makkelijke recept hieronder.

Wist je trouwens dat boekweitmeel glutenvrij is en ook nog eens erg gezond? Het zit vol koolhydraten, vezels, mineralen en vitaminen B1 en B6. Een mooie reden dus om deze pannenkoeken eens op tafel te zetten!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 400 gr. boekweitmeel
  • 900 ml. melk
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • boter om te bakken

Ingrediënten topping (voorbeeld)

  • aardbeien
  • banaan
  • slagroom
  • roomijs
  • hazelnootpasta
  • amandelschaafsel

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Doe het boekweitmeel in een mengkom en giet hier de helft van de melk bij. Roer goed door met een garde zodat al het meel goed oplost in de melk. Je houdt als het goed is een dik glad beslag over.

Breek nu de eieren boven de mengkom en roer deze door het beslag heen. Daarna doe je er al roerend de rest van de melk bij en voeg je nog een snufje zout toe. Als je een mooi dun en beetje luchtig beslag over hebt ben je klaar om te bakken. Let op: roer het beslag ook tijdens het bakken regelmatig door in de mengkom, zo blijft dit het best.

Zet een koekenpan of pannenkoekpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Zet ook een pan met warm water op om de pannenkoeken eventueel warm te houden. Door hier een bord op te zetten en daar de pannenkoeken op te bewaren blijven ze lekker op temperatuur.

Verhit een klein klontje boter in de koekenpan en laat deze helemaal smelten. Giet een beetje beslag in het midden van de pan en laat dit uitlopen naar de zijkanten. Dit kan het best door de pan lichtjes te bewegen. Zelf giet ik het beslag altijd rechtstreeks uit de mengkom in de pan, scheelt heel wat gemors met een lepel.

Bak de pannenkoek tot de bovenkant begint te stollen en draai daarna om. Bak nog even tot ook de onderkant goed bruin is en laat ze afgedekt staan voor zo. Of leg ze op een bord dat je op een pan warm water hebt staan.

Bedek de pannenkoeken naar smaak met vers fruit en andere toppings. Mijn favorieten zijn pannenkoeken met hazelnootpasta, banaan en poedersuiker of met aardbei, amandelschaafsel, slagroom, een bolletje ijs en poedersuiker. Eigenlijk is ieder zoet fruit te gebruiken, dus laat je creativiteit de vrije loop.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit'
Afbeelding bij 'Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit'
Afbeelding bij 'Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit'
Afbeelding bij 'Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit'
Afbeelding bij 'Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit'
Afbeelding bij 'Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit'
Afbeelding bij 'Makkelijke boekweitpannenkoeken met vers fruit'