Makkelijke chili con carne wraps
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 300 gr. rundergehakt
- 250 gr. gemengde bonen (bv. Bonduelle of Hak)
- 300 gr. bruine bonen
- 390 gr. tomaatblokjes (Heinz)
- 150 gr. mais
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 100 gr. geraspte kaas
- 1 tl. tomatenpuree
- 1 tl. chilipoeder
- 1/2 tl. djintan
- 1/2 tl. paprikapoeder
- 1/2 tl. knoflookpoeder
- 1/2 tl. cacaopoeder
- sla (beetje ijsbergsla of kropje baby romaine)
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 160 graden en verpak de wraps bij elkaar in een velletje aluminiumfolie. Giet de bonen in een vergiet en laat deze goed uitlekken.
Pel de ui en snij deze fijn. Verhit een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt en verwarm hier een scheutje olijfolie in. Fruit de ui en snijd ondertussen de rode paprika in reepjes. Voeg de rode paprika samen met de chilipoeder, djintan, paprikapoeder en knoflookpoeder toe aan de ui.
Bak kort aan en voeg daarna het gehakt toe, bak het gehakt rul en voeg hier de tomatenpuree en cacaopoeder aan toe. Schep even goed door elkaar en doe de tomatenblokjes en de uitgelekte bonen erbij. Kruid met wat peper en zout en laat zo'n 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Verwarm de laatste tien minuten de in aluminiumfolie verpakte wraps in de oven. Beleg de wraps met de chili con carne, strooi er wat geraspte kaas over en leg er een paar blaadjes sla op. Rol de wraps op, snijd doormidden en serveer ze.