Makkelijke groente omelet met cheddar en bacon en veldsla
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 courgette
- 250 gr. kastanjechampignons
- 1 trostomaat
- 150 gr. doperwten, diepvries
- 5 eieren
- 50 gr. bacon, plakjes
- plakjes cheddar of geraspt
- 100 gr. veldsla
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet de grillstand van je oven op de hoogste stand, zet ook vast een koekenpan of hapjespan met antiaanbaklaag op laag vuur.
Snijd de courgette in dunne plakjes van slechts een paar millimeter dik. Borstel de champignons schoon en snijd ook deze in dunne plakjes. Snij de trostomaat ook in plakjes en verwijder eventueel de vochtige zaadlijst.
Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan, voeg de courgette toe en kruid flink met peper. Bak de courgette een paar minuten aan tot deze goudkleurig wordt, voeg dan de champignons en de doperwten toe. De doperwten kan je rechtstreeks uit de diepvries toevoegen. Bak alles kort aan en klop ondertussen de eieren los in een mengkom.
Giet het eiermengsel erbij en leg hier de plakjes tomaat op, kruid nogmaals met peper en zout. Zet het vuur op de laagste stand en laat het mengsel twaalf minuten stollen. Leg er de laatste twee minuten de plakjes bacon en de in stukjes gescheurde of geraspte cheddar op.
Schuif de braadpan nu twee minuten in je voorverwarmde grill zodat de bacon begint te krullen en de cheddar smelt. Let op dat je pan in de oven kan en blijf erbij. Haal uit de oven en leg er een bord op, stort de omelet op het bord. Leg hier nog een bord op en draai de omelet weer om. Snijd de omelet in parten.
Leg op ieder bord een laagje veldsla en leg hier één of twee parten van de omelet op. Strooi er nog een klein beetje peper en zout over en je heerlijke groente omelet met bacon en cheddar is klaar.