Makkelijke traybake met aspergetips, paprika, aardappeltjes en ei
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 600 gr. aardappelen
- 200 gr. aspergetips
- 250 gr. kastanjechampignons
- 1 rode paprika
- 6 lenteuitjes
- 3 tenen knoflook
- 4 eieren
- olijfolie
- peper
- grof zeezout
- rozemarijn
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar. Eventueel kan je deze bedekken met bakpapier maar ik heb dat deze keer niet gedaan.
Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd in gelijke stukken, niet al te groot. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snijd deze in reepjes. Halveer de champignons en snij de lenteuitjes in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en snij eventueel doormidden.
Verdeel alle gesneden aardappelen, de gesneden groenten en de aspergetips over de bakplaat en breek er vier eieren boven. Snijd wat rozemarijn fijn en strooi over de bakplaat. Sprenkel er nog wat olijfolie over en breng op smaak met wat versgemalen peper en grof zeezout.
Schuif de bakplaat 25 minuten in je voorverwarmde oven. Haal de traybake eruit als de aardappeltjes mooi goudbruin zijn en de eieren mooi zijn gestold. Schep de eieren met een spatel van de bakplaat en leg op vier borden, verdeel er de rest van de traybake omheen en serveer.