Mexicaanse panpizza met gehakt, paprika, bonen en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 400 gr. rundergehakt
- 400 gr. Mexicaanse bonenmix*
- 1 prei
- 1 ui
- 125 gr. champignons
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 125 gr. crème fraiche
- 150 gr. geraspte belegen kaas
- 1 zakje Tex Mex kruiden, bv. Santa Maria**
- chilivlokken
* Bruine bonen, mais en kidneybonen
** Vaak staat erbij dat je water toe moet voegen bij het recept, voor deze panpizza's is dit niet nodig.
Bereidingswijze
Verhit een flinke hapjespan en één of twee koekenpannen op laag vuur zodat deze alvast goed warm kunnen worden.
Snij de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd beide paprika's in acht parten en vervolgens in dunne reepjes, bewaar voor zo. Pel de ui en snipper deze zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje olijfolie in de hete hapjespan en voeg het gehakt, de gesnipperde ui, de stukjes paprika en de Tex Mex kruiden toe. Bak het gehakt rul en bruin.
Bak tussendoor alle wraps in de droge en hete koekenpan(nen) aan één zijde bruin en knapperig. Bewaar de wraps voor zo.
Snijd intussen de onderkant van de prei en de rest van de prei in ringetjes. Laat de bonenmix goed uitlekken en voeg samen met de preiringetjes toe aan de hapjespan, bak een paar minuten mee. Snijd de champignons in dunne plakjes en bak ook deze nog een minuutje mee, schep alles goed door elkaar.
Leg nu telkens één wrap met de aangebakken zijde aan de bovenkant in een koekenpan. Smeer de bovenkant in met wat crème fraiche en schep hier wat van het gehakt- en bonenmengsel overheen. Strooi er wat geraspte belegen kaas overheen en bak een paar minuten met een deksel op de pan. Je Mexicaanse panpizza is klaar als ook de onderkant bruin en knapperig is en de kaas gesmolten is.
Serveer de panpizza's direct en zet er een lekkere frisse salade bij. Als je ze per twee kan bakken heb je de eerste vier panpizza's zo op tafel staan. Eet smakelijk.