Mie met geroerbakte groenten, oesterzwammen, varkensvlees en oestersaus

Mie met geroerbakte groenten, oesterzwammen, varkensvlees en oestersaus

Deze mie met geroerbakte groenten, oesterzwammen, varkensreepjes en oestersaus is zo gemaakt. Ideaal voor een doordeweekse dag als je weinig tijd hebt. In een half uurtje heb je dit lekkere wokrecept namelijk al op tafel gezet. Je bereid alles in de wok nadat je de mie even hebt gekookt.

Zelf koos ik deze keer voor oesterzwammen. Heb je liever ene ander soort paddenstoel? Gebruik dan bijvoorbeeld kastanjechampignons of shiitakes. Ik had ook nog een bakje sojabonen staan dat ik er doorheen roerde. De varkensreepjes en andere ingrediënten bracht ik op smaak met oestersaus en sojasaus. Twee dingen die ik standaard in huis heb.

Lijkt dit makkelijke wokrecept je ook wel iets? Dan lees je hieronder hoe je dit lekkere maaltje bereidt. En heb je liever een ander roerbakgerecht dan vind je hier nog meer wokrecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. mie
  • 300 gr. varkensvlees, in stukjes
  • 1 prei
  • 1 paksoi
  • 200 gr. sojabonen
  • 150 gr. oesterzwammen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • oestersaus
  • sojasaus
  • wokolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm een wok voor op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Breng in een ruime pan een flinke hoeveelheid water aan de kook. Bereid hierin de mie zoals aangegeven op de verpakking. Laat daarna uitlekken in een vergiet en doe terug in de pan. Schep af en toe om zodat de mie niet gaat kleven. Snijd en wok in de tussentijd de andere ingrediënten.

Roerbakken

Verhit een scheut wokolie in de hete wok. Voeg het varkensvlees toe en kruid met wat peper en zout. Roerbak kort op hoge temperatuur. Snijd in de tussentijd de oesterzwammen in reepjes en voeg toe. Pel beide rode uien en de knoflook. Snijd de ui in partjes en hak de knoflook fijn. Doe in de wok en roerbak kort mee. Van beide paprika's snijd je de bovenkant en verwijder je zaadjes en zaadlijsten. Snijd in blokjes en voeg toe, roerbak kort mee.

Hierna snijd je de onderkant van de paksoi. Spoel even schoon onder de kraan. Snijd de harde steel in stukjes en doe in de wok. Bewaar het bladgroen voor zo. Ook de prei snijd je in stukjes en doe je in de wok. Doe er nu naar smaak oestersaus, sojasaus en nog wat peper bij. Zorg dat alles bedekt is met wat van de saus door goed om te scheppen.

Serveren

Roer er daarna de sojabonen door. Ook het bladgroen van de paksoi snijd je fijn en roer je er doorheen. Serveer in aparte schalen of schep de mie door de geroerbakte groenten en het vlees. Lekker met wat kroepoek en gebakken uitjes.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Mie met geroerbakte groenten, oesterzwammen, varkensvlees en oestersaus'
Afbeelding bij 'Mie met geroerbakte groenten, oesterzwammen, varkensvlees en oestersaus'
Afbeelding bij 'Mie met geroerbakte groenten, oesterzwammen, varkensvlees en oestersaus'
Afbeelding bij 'Mie met geroerbakte groenten, oesterzwammen, varkensvlees en oestersaus'
Afbeelding bij 'Mie met geroerbakte groenten, oesterzwammen, varkensvlees en oestersaus'
Afbeelding bij 'Mie met geroerbakte groenten, oesterzwammen, varkensvlees en oestersaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 520 kcal.
  • Vetten 19 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 36 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 14 gr.
  • Eiwitten 42 gr.
  • Zout 2.6 gr.
  • Natrium 1040 mg.