Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus

Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus

Laatst moest ik weer eens zelf pindakaas maken omdat de pot leeg was. Ik besloot meteen maar wat extra te maken om ‘s avonds te gebruiken voor een lekkere pindasaus. Er is natuurlijk niets lekkerder dan zelfgemaakte pindasus op je Oosterse wokmaaltijd.

De pindasaus kwam op een heerlijk maaltje met Chinese eiermie, roergebakken groente en heerlijk gemarineerde kippendij. Dit snelle roerbakgerecht is heel makkelijk om te maken en staat echt supersnel op tafel. Ideaal als je zin hebt in iets lekkers maar weinig tijd hebt.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. eiermie
  • 1 Chinese kool
  • 1 prei
  • 250 gr. champignons
  • 2 rode uien
  • 1 winterpeen
  • 3 teentjes knoflook
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 2 el. ketjap
  • 2 el. sojasaus
  • 1 tl. sambal oelek
  • wokolie
  • eventueel kroepoek

Ingrediënten pindasaus

  • 6 el. pindakaas
  • 2 of 3 tl. sambal
  • 1 tl. trassie
  • ca. 200 ml. melk
  • scheutje sojasaus
  • 1 el. vers geraspte gember
  • 1 sjalotje
  • 3 teentjes knoflook
  • peper
  • scheutje arachideolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Begin met het marineren van de kip, hiervoor snij je de kippendij eerst in kleine stukjes die je in een schaal of kom doet. Schep hier 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap en een theelepel sambal bij. Snijd 3 teentjes knoflook fijn en voeg toe. Roer goed door elkaar en laat ongeveer een kwartiertje staan.

Zet een wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zet ook vast een ruime pan met kokend water op om de eiermie zo in te koken. Zet een steelpannetje klaar op laag vuur om zo de pindasaus in te bereiden.

Snijd intussen voor de roerbakgroenten de Chinese kool in kleine reepjes en de rode ui in grove partjes. Snijd de prei, de champignons en de winterpeen in plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd deze zo klein mogelijk. Hou alles apart voor zo.

Voor de pindasaus snij je de sjalot en teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje arachideolie in de steelpan en bak hier de sjalot en knoflook in aan. Schep hier de pindakaas, de sambal en de trassie bij en doe er een scheutje melk bij. Blijf goed roeren tot de pindasaus wat dunner wordt.

Voeg beetje bij beetje de melk toe tot je de gewenste dikte hebt, blijf regelmatig roeren. Breng verder op smaak met een scheutje sojasaus en roer tot je een mooie pindasaus hebt. Maak hem eventueel iets smeuïger met wat extra arachideolie en kruid eventueel met wat extra peper. Houd de saus warm voor zo, blijf af en toe roeren.

Verhit een scheut wokolie in de warme wok en bak hier de fijn gesneden kip (mét de marinade) een paar minuten in aan. Als de kip mooi bruin begint te worden doe je er de plakjes winterpeen bij, bak nog een paar minuten mee.

Voeg nu de rest van de gesneden groenten toe en bak nog een paar minuten tot de kip mooi mals is en de groente lekker knapperig. Kruid met wat peper en zout en strooi er twee snufjes vijfkruidenpoeder over. Bereid intussen de eiermie en houdt de groente warm in de wok.

Serveer de borden met een portie eiermie, schep daar de roergebakken groente naast én de zelfgemaakte pindasaus. Eventueel doe je er wat kroepoek bij en je heerlijke roerbakmaaltijd is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groente, stukjes kip en pittige pindasaus'