Mie met roergebakken groenten en pikante stukjes kip

Mie met roergebakken groenten en pikante stukjes kip

Het was alweer even geleden dat ik een roerbakrecept maakte. Deze mie met roergebakken groenten en pikante stukjes kip wil ik graag weer met je delen. Het is een lekker makkelijk recept dat je ook nog eens zo hebt gemaakt. Ideaal voor een doordeweekse dag dus.

De kip marineerde ik kort met wat sojasaus en sambal. Terwijl de marinade in het vlees trekt kan je de rest van de ingrediënten snijden. In deze wokmaaltijd zit lekker veel groenten. Behalve lekker ook nog eens gezond dus. Wil je deze mie met roergebakken groenten en pikante stukjes kip zelf eens proberen? Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder. Lekker met wat kroepoek.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 350 gr. eiermie
  • 300 gr. kipfilet
  • 2 preien
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. bospeen
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gr. taugé
  • 2 teentjes knoflook
  • sojasaus
  • 2 tl. sambal oelek
  • 1 tl. vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • wokolie
  • sesamolie

Eventueel kan je deze wokmaaltijd na het opdienen nog op smaak brengen met wat extra sambal, gebakken uitjes en/of ketjap manis.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en doe in een mengkom. Doe hier een flinke scheut sesamolie en sojasaus bij. Voeg de vijfkruidenpoeder toe en peper en zout naar smaak. Pers één teentje knoflook uit boven de mengkom en schep alles goed door elkaar. Laat staan terwijl je de groenten snijdt.

Voorbereiden

Zet een flinke pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook, hier bereid je zo de mie in. Verwarm ook een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet kan worden. Verwijder de onderkant en het groen van de preien en snijd de prei in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in halve ringetjes. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de paprika in reepjes. Maak de bospeen schoon en snijd in flinterdunne plakjes. Bewaar de gesneden groenten voor zo.

Roerbakken

Pel de rode ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in plakjes. Pel het tweede teentje knoflook en hak goed fijn met een koksmes. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok en roerbak de gemarineerde kip met de rode ui. Borstel de champignons schoon en snijd in tweeën  of vieren, afhankelijk van de grootte. Als de kip goed dicht is geschroeid voeg je de knoflook en champignons toe. Roerbak een paar minuten mee tot de champignons beginnen te slinken.

Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en roerbak deze op hoog vuur nog vijf minuten mee. Voeg nog een scheut sojasaus toe en wat peper en zout, schep goed om. Bereid tussendoor de mie zoals aangegeven op de verpakking. Voeg vlak voor het eind de taugé toe aan de wok en roerbak nog één minuut mee.

Serveren

Giet de mie af en schep even goed om in een vergiet. Doe de mie direct op de borden. Schep het roerbakmengsel met de groenten en pikante stukjes kip hier overheen. Strooi er eventueel nog wat sesamzaad of gebakken uitjes over. Ook kan je het nog wat extra op smaak brengen met sambal of ketjap.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groenten en pikante stukjes kip'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groenten en pikante stukjes kip'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groenten en pikante stukjes kip'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groenten en pikante stukjes kip'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groenten en pikante stukjes kip'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groenten en pikante stukjes kip'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groenten en pikante stukjes kip'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 448 kcal.
  • Vetten 16 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 39 gr.
  • Waarvan suikers 14 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 31 gr.
  • Zout 2 gr.
  • Natrium 800 mg.