Mie met roergebakken groenten en pikante stukjes kip
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 350 gr. eiermie
- 300 gr. kipfilet
- 2 preien
- 250 gr. champignons
- 200 gr. bospeen
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 100 gr. taugé
- 2 teentjes knoflook
- sojasaus
- 2 tl. sambal oelek
- 1 tl. vijfkruidenpoeder
- peper en zout
- wokolie
- sesamolie
Eventueel kan je deze wokmaaltijd na het opdienen nog op smaak brengen met wat extra sambal, gebakken uitjes en/of ketjap manis.
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en doe in een mengkom. Doe hier een flinke scheut sesamolie en sojasaus bij. Voeg de vijfkruidenpoeder toe en peper en zout naar smaak. Pers één teentje knoflook uit boven de mengkom en schep alles goed door elkaar. Laat staan terwijl je de groenten snijdt.
Voorbereiden
Zet een flinke pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook, hier bereid je zo de mie in. Verwarm ook een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet kan worden. Verwijder de onderkant en het groen van de preien en snijd de prei in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in halve ringetjes. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de paprika in reepjes. Maak de bospeen schoon en snijd in flinterdunne plakjes. Bewaar de gesneden groenten voor zo.
Roerbakken
Pel de rode ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in plakjes. Pel het tweede teentje knoflook en hak goed fijn met een koksmes. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok en roerbak de gemarineerde kip met de rode ui. Borstel de champignons schoon en snijd in tweeën of vieren, afhankelijk van de grootte. Als de kip goed dicht is geschroeid voeg je de knoflook en champignons toe. Roerbak een paar minuten mee tot de champignons beginnen te slinken.
Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en roerbak deze op hoog vuur nog vijf minuten mee. Voeg nog een scheut sojasaus toe en wat peper en zout, schep goed om. Bereid tussendoor de mie zoals aangegeven op de verpakking. Voeg vlak voor het eind de taugé toe aan de wok en roerbak nog één minuut mee.
Serveren
Giet de mie af en schep even goed om in een vergiet. Doe de mie direct op de borden. Schep het roerbakmengsel met de groenten en pikante stukjes kip hier overheen. Strooi er eventueel nog wat sesamzaad of gebakken uitjes over. Ook kan je het nog wat extra op smaak brengen met sambal of ketjap.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 448 kcal.
- Vetten 16 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 39 gr.
- Waarvan suikers 14 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 31 gr.
- Zout 2 gr.
- Natrium 800 mg.