Mie met roergebakken groenten en zoetzure varkenshaas

Mie met roergebakken groenten en zoetzure varkenshaas

Tijdens het doorkijken van mijn boekenkast kwam ik een oud kookboek met wokrecepten tegen. In dit boek stond een lekker recept dat ik heb uitgewerkt tot deze mie met roergebakken groenten en zoetzure varkenshaas. Het lijkt in niets meer op het originele recept maar lekker was het wel.

Ik had het kookboek ooit voor een paar gulden (ja, zo oud ben ik al) in de ramsj gekocht. Tijdens het doorbladeren kwam ik nog veel meer lekkere recepten tegen. Deze mie met groenten en zoetzure varkenshaas zou ik echt eens proberen, wij hebben er echt van zitten smullen. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. mie
  • 500 gr. varkenshaas
  • 400 gr. sperziebonen
  • 200 gr. taugé
  • 1 rode paprika
  • 3 sjalotjes
  • 200 gr. bospeen
  • 4 tenen knoflook
  • 150 ml. kippenbouillon
  • 2 el. rietsuiker
  • 1 limoen
  • 1 el. oestersaus
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • wokolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid wat kippenbouillon van bijvoorbeeld een bouillonblokje en meet hier 150 ml. van af. Doe de nog warme kippenbouillon in een mengkom en doe hier de rietsuiker bij. Snijd een limoen doormidden en knijp deze volledig uit boven de mengkom. Roer alles door elkaar tot de suiker volledig is opgelost en zet de saus klaar voor later.

Zet een pan water op het vuur en breng vast aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en snijd deze in kleine stukjes. Kook de sperziebonen in ongeveer tien minuten beetgaar en spoel af onder stromend koud water. Laat goed uitlekken in een vergiet en bewaar voor zo.

Breng opnieuw een pan water aan de kook om zo de mie in te bereiden. Breng de mie aan de kook en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ook de mie uitlekken en bewaar voor zo. Zet een wokpan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.

Snijd de varkenshaas in niet al te dikke plakken en kruid met ruim vijfkruidenpoeder. Verhit een scheutje wokolie in de wok en roerbak de plakjes varkenshaas ongeveer vijf minuten op hoog vuur. Voeg een eetlepel oestersaus toe en roerbak nog één minuut, schep het vlees uit de wok en bewaar voor zo. Laat de wok op laag vuur opstaan, deze heb je zo weer nodig.

Pel de sjalotjes en snijd deze zo fijn mogelijk. Pel de teentjes knoflook en leg klaar voor zo. Verhit opnieuw wat wokolie in de wok en voeg de sjalotjes toe, pers de teentjes knoflook erboven uit en roerbak de sjalotjes tot ze donkerbruin worden. Voeg de gekookte sperziebonen toe aan de wok en roer goed door elkaar.

Snijd de bospeen in reepjes en de paprika in blokjes en voeg beiden toe aan de wok. Voeg het vlees toe en kruid met wat peper en zout, giet er vervolgens de saus bij die je aan het begin hebt gemaakt. Roerbak een paar minuten op hoog vuur en voeg tenslotte de mie toe. Roer alles goed door elkaar tot de mie goed warm is en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groenten en zoetzure varkenshaas'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groenten en zoetzure varkenshaas'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groenten en zoetzure varkenshaas'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groenten en zoetzure varkenshaas'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groenten en zoetzure varkenshaas'
Afbeelding bij 'Mie met roergebakken groenten en zoetzure varkenshaas'