
Minipizza’s met Parmaham, pancetta en gebakken ei
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. bloem (type 00)
- 6 gr. gedroogde gist
- 125 ml. handwarm water*
- 40 ml. olijfolie
- 1 tl. suiker
- 1/2 tl. zout
Voor de topping
- blikje pizzasaus/tomatensaus
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 1 bol buffelmozzarella
- 150 gr. geraspte kaas
- 100 gr. pancetta
- 100 gr. Parmaham
- 4 eieren
- verse basilicum
* Laat de kraan lopen en houd je hand eronder, zodra je voelt dat het warm wordt heb je handwarm water.
Bereidingswijze
Als je zelf het pizzadeeg maakt moet je ongeveer twee uur van tevoren beginnen. Zo heeft het deeg alle tijd om goed te rijzen. De verhoudingen in dit deeg zijn trouwens iets anders dan in mijn standaardrecept voor zelfgemaakt pizzadeeg.
Kneed het deeg
Zeef de bloem boven een mengkom en voeg hier het zout aan toe, roer alles goed door elkaar en laat staan voor zo. Neem ongeveer 50 ml. handwarm water en los hier de suiker en de gist in op. Maak een kuiltje in je bloemmengsel en giet hier de gistoplossing in, kneed door elkaar tot je een wat kruimelig deeg krijgt.
Voeg beetje bij beetje nog 75 ml. handwarm water en de olijfolie toe tot je een bal deeg hebt die niet meer aan je handen kleeft. Doe de bal in de mengkom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat 90 minuten rijzen op een warme plek.
Met de keukenmachine
Maak je het deeg met de keukenmachine dan doe je het bloemmengsel in je mengkom en zet de kneedmessen aan. Giet de gistoplossing erbij en wacht tot het deeg kruimelig wordt. Doe er dan het resterende water en de olijfolie bij en laat kneden tot het deeg niet meer aan de kom blijft plakken. Je ziet op een gegeven moment een bal deeg ronddraaien, dan is het goed. Laat ook deze bal 90 minuten rijzen in een mengkom die je afdekt met folie of een vochtige theedoek.
Bereid de toppings
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet twee met bakpapier beklede bakplaten klaar. Pel de uien en snijd in dunne ringetjes, maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in dikke plakken. Zet vast een schaaltje met de geraspte kaas klaar en leg de pancetta en Parmaham klaar.
Beleg en bak de pizza's
Verdeel het deeg in vier gelijke porties. Rol met een deegroller vier bodems van een paar milimeter dik. Smeer in met de pizzasaus en beleg met de pancetta, Parmaham, rode ui en stukjes paprika. Pluk er wat mozzarella over en bestrooi met de geraspte kaas. Breek tenslotte een eitje boven iedere minipizza.
Schuif de ovenplaten in je voorverwarmde oven en zet de temperatuur meteen op 220 graden. Laat de minipizza's 12 minuten bakken en verwissel de platen halverwege. Als het eitje is gestold en de rand mooi bruin is zijn je minipizza's klaar. Snijd wat verse basilicum in reepjes en strooi over de pizza, buon appetito.
Recepten in je mail








