Naanbrood pizza met champignons, gedroogde ham, mozzarella en rucola

Naanbrood pizza met champignons, gedroogde ham, mozzarella en rucola

Onze zoon at laatst een naanbrood pizza bij zijn buurmeisje. Ik had daar nog nooit van gehoord maar vond het erg lekker klinken. En natuurlijk wilde ik ook zelf eens zo’n naanbroodpizza proberen. Ik maakte hem o.a. met champignons en gedroogde ham. Ook smolt ik er ook wat mozzarella op en serveerde ik de naanbrood pizza met wat rucola. Het resultaat was een lekkere pizza die je zo op tafel hebt staan. Voor de pizza gebruikte ik naanbrood uit de supermarkt dat je alleen nog kort hoeft af te bakken.

Ik vond op internet trouwens ook een aantal recepten om zelf naanbrood te maken. Dat ga ik ook zeker nog eens proberen. Maar voor nu kies ik voor de snelle en makkelijke variant. Dus gewoon de oven voorverwarmen, tussendoor alles snijden en je naanbrood beleggen. Hierna hoef je alles alleen nog maar vijf minuten te bakken en je kan lekker aan tafel. Ik vond de naanbroodpizza zelf zo lekker dat ik nog een aantal variaties ga verzinnen.

Zelf gebruikte ik trouwens een pizzasteen zodat het naanbrood lekker krokant wordt. Maar je kan deze ook prima zonder steen bakken. Krijg je ook zin in deze naanbrood pizza met champignons, gedroogde ham, mozzarella en rucola? Dan lees je hieronder hoe je deze lekkere pizza maakt. En hier vind je nog veel meer lekkere pizza recepten om eens uit te proberen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 naanbroden, afbak*
  • ca. 200 gr. pizzasaus/tomatensaus
  • 100 gr. prosciutto crudo
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 125 gr. champignons
  • 2 bollen (buffel)mozzarella
  • 80 gr. rucola
  • pijnboompitjes
  • peper
  • oregano
  • olijfolie

* Ca. 125 gr. per stuk

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je een pizzasteen gebruikt leg je deze er eerst in. Als de oven aan het voorverwarmen is snijd je de ingrediënten voor de naanbrood pizza. Laat de bollen mozzarella vast uitlekken in een vergiet.

Snijd de groenten

Pel de rode ui en snijd deze met een koksmes in dunne ringen. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hierna snijd je de paprika in halve ringen. Als je verse champignons gebruikt borstel je deze eerst schoon. Daarna snijd je ze in plakjes, zelf koos ik voor voorgesneden champignons omdat je maar 125 gram nodig hebt.

Beleg de naanbroodpizza

Leg de naanbroden op je werkblad en bedek met de pizzasaus. Schep twee tot drie eetlepels op een brood en smeer het uit tot net voor de rand. Verdeel hier de plakjes champignons en de rode ui over. Trek de plakjes gedroogde ham wat uit elkaar en verdeel over de naanbroden. Leg hier de halve ringen paprika over. Pluk stukjes van de mozzarella en verdeel deze over de naanbrood pizza's. Strooi hier nog wat peper en oregano over en schuif de pizza's in de oven.

Bak ze zo'n vijf minuten tot de mozzarella mooi is gesmolten. Haal de pizza's uit de oven en verdeel er wat rucola over. Strooi er nog wat pijnboompitjes op en besprenkel met wat olijfolie. Serveer de naanbroodpizza's direct. Passen er geen vier pizza's tegelijk in je oven? Bak ze dan per twee, snijd ze doormidden en seveer. In de tussentijd bereid je de andere twee naanbrood pizza's.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Naanbrood pizza met champignons, gedroogde ham, mozzarella en rucola'
Afbeelding bij 'Naanbrood pizza met champignons, gedroogde ham, mozzarella en rucola'
Afbeelding bij 'Naanbrood pizza met champignons, gedroogde ham, mozzarella en rucola'
Afbeelding bij 'Naanbrood pizza met champignons, gedroogde ham, mozzarella en rucola'
Afbeelding bij 'Naanbrood pizza met champignons, gedroogde ham, mozzarella en rucola'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 520 kcal.
  • Vetten 29 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 34 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 27 gr.
  • Zout 3.0 gr.
  • Natrium 1200 mg.