Nacho pannetje met gehakt, bonen, tomatensaus, kaas en zure room
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. rundergehakt
- 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
- 300 gr. bonenmix*
- 200 gr. mais
- 1 grote ui
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 2 lenteuitjes
- 150 gr. cheddar, geraspt
- 100 gr. tortilla chips
- 125 gr. zure room
- 150 gr. ijsbergsla
- olijfolie
- cajunkruiden**
* Ik koos voor een mix met bruine bonen, kidneybonen en witte bonen.
** Kant en klaar te koop maar ook makkelijk zelf te maken, bekijk hier mijn recept voor cajunkruiden.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een flinke ovenvaste hapjespan op laag vuur en laat de bodem heet worden. Heb je geen ovenvaste hapjespan dan doe je de inhoud van de hapjespan na bereiding in een ovenschaal. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak het gehakt rul met de cajunkruiden. Voeg toe naar smaak, zelf gebruikte ik ongeveer twee theelepels.
Groenten snijden en bakken
Pel de ui en snijd deze in stukjes, voeg toe aan de hapjespan en bak kort mee met het gehakt. Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd beide paprika's in kleine blokjes en bak mee in de hapjespan. Laat de bonen uitlekken en doe in de hapjespan. Ook de mais laat je uitlekken en voeg je toe.
Doe er nu de tomatenblokjes bij en roer alles goed om. Laat de gehakt- en groentensaus een paar minuten pruttelen zodat de smaak wat intenser wordt. Snijd intussen de lenteui in ringetjes en bewaar voor zo.
Smelt de kaas
Hierna verdeel je de tortilla chips over de pan. Heb je geen ovenvaste pan dan doe je dit in een ovenschaal. Eventueel kan je de tortilla chips een beetje fijn breken met je handen. Strooi vervolgens de geraspte kaas over de tortilla chips en zet de pan vijf tot tien minuten in de oven. Als de kaas is gesmolten haal je de pan er weer uit.
Verdeel de ijsbergsla over de borden en schep hier het bonenmengsel, tortilla chips en gesmolten kaas bij. Schep er nog wat zure room overheen en strooi er wat van de fijngesneden lenteui over.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 767 kcal.
- Vetten 43 gr.
- Waarvan verzadigd 18 gr.
- Koolhydraten 49 gr.
- Waarvan suikers 16 gr.
- Vezels 15 gr.
- Eiwitten 36 gr.
- Zout 2.5 gr.
- Natrium 1000 mg.