Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren

Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren

Laatst maakte ik deze nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren. Een makkelijke en snelle wokmaaltijd die je echt zo hebt gemaakt. Terwijl de rijst staat te koken heb je tijd om de rest te roerbakken. Hierna bak je de rijst nog even mee en je kan aan tafel.

Nog lekkerder is het als je de rijst al een paar uur van tevoren maakt. Zo wordt deze wat droger waardoor deze nog beter te wokken is. Vlak voor het einde breek je er nog wat eieren door. Deze roerbak je nog kort mee. Zo vult deze wokmaaltijd nog meer en krijgt deze extra veel smaak.

Krijg je ook al zin in dit lekkere wokrecept? Dan lees je hieronder hoe je deze makkelijke maaltijd op tafel zet. En hier vind je nog veel meer lekkere wokrecepten voor een doordeweekse dag.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. zilvervliesrijst
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 250 gr. champignons
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 6 bosuitjes
  • 100 gr. taugé
  • 4 eieren
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • wokolie
  • gebakken uitjes, optioneel
  • ketjap manis, optioneel

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een ruime pan op het vuur en breng hierin een flinke laag water aan de kook. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat droogstomen van het vuur af. Als het mogelijk is bereid je de rijst al een aantal uur van tevoren. Zo wordt deze iets droger wat beter is tijdens het roerbakken.

Roerbak de groenten

Verhit een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Pel de ui en knoflook en snijd beiden goed fijn. Doe een scheutje wokolie in de wok en roerbak de ui en knoflook. Snijd intussen de champignons in plakjes of partjes. Voeg direct toe en roerbak mee tot ze beginnen te slinken. Kruid tussendoor met peper, zout en vijfkruidenpoeder.

Snijd de onderkant van de paksoi. Hierna snijd je de stelen in stukjes, het bladgroen snijd je ook en bewaar je voor zo. Voeg de gesneden stelen toe aan de wok en roerbak mee op hoog vuur. Ook van de prei verwijder je het onderste stukje. Halveer de steel nu in de lengte en snijd de prei in halve ringen. Voeg toe en roerbak even mee. Pel vervolgens de rode ui en snijd in partjes. Voeg ook deze toe aan de wok. Doe indien nodig nog wat extra wokolie in de pan.

Maak de nasi goreng af

Schep alles om op hoog vuur en voeg de taugé toe. Breek er vier eieren boven en roerbak mee op hoog vuur. Schep steeds om tot al het ei is gestold en doe er dan de afgekoelde rijst bij. Schep nog een paar minuten om en snijd intussen de bosuitjes in ringetjes. Roer deze er aan het einde samen met het bladgroen van de paksoi doorheen en serveer direct. Breng eventueel op smaak met wat gebakken uitjes en ketjap manix. Eventueel kan je er nog wat kroepoek bij serveren.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met paksoi, prei, champignons, taugé en meegebakken eieren'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 475 kcal.
  • Vetten 14 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 65 gr.
  • Waarvan suikers 16 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 17 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.