Nasi goreng met reepjes omelet
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. rijst, bv. basmatirijst
- 200 gr. kipdijfilet
- 100 gr. doperwten (diepvries)
- 1 grote prei (of 2 kleine)
- 3 lenteuitjes
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 1 grote ui
- 2 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 100 gr. taugé
- 4 eieren
- 1 tl. trassi
- 1 tl. sambal oelek
- 1 tl. laos
- 1 tl. kurkuma
- ketjap manis
- sojasaus
- wokolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Kook de rijst ruim van tevoren en laat afkoelen, roer de rijst tijdens het afkoelen regelmatig om. Zelf kookte ik de rijst aan het begin van de middag en heb ik deze de rest van de dag in de pan laten staan. Zet voor je begint met koken de wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt.
Snij de prei en de lenteui in ringetjes, verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snij in reepjes. Rol de rode peper stevig tussen je handen en snijd de steel eraf, klop de zaadjes eruit en snij in de lengte doormidden. Verwijder overgebleven zaadjes en de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Zet alles even apart voor zo.
Pel en snipper de ui, de sjalotjes en de teentjes knoflook en zet apart voor zo. Snij de kipdij in blokjes en hou apart voor zo. Verhit een scheutje wokolie in de wok en bak de ui, sjalot en knoflook hier kort in aan. Voeg de trassi, sambal oelek, laos en kurkuma toe en een scheutje ketjap manis. Bak nog een minuutje door en doe er dan de stukjes kipdij bij.
Bak de blokjes kipdij een paar minuten aan tot de buitenkant goudbruin wordt, voeg dan de gesneden groente en de doperwten toe en roerbak deze kort mee. De groente moet knapperig blijven, dus hooguit een paar minuten roerbakken. Doe er een scheut sojasaus over en wat versgemalen peper en zout, roerbak nog een minuut op hoog vuur.
Draai het vuur nu iets lager en doe er beetje bij beetje de rijst bij, blijf continu roeren tot je alle rijst in de wok hebt gemend. Doe er nog een klein scheutje sojasaus over en voeg driekwart van de taugé toe. Roerbak nog een minuut en zet het vuur op de laagste stand om de nasi goreng warm te houden.
Snijd de resterende taugé fijn en zet een koekenpan op het vuur. Doe een scheutje wokolie in de koekenpan en bak de taugé twee minuutjes, breek alle eieren boven de koekenpan en roer ze door elkaar met een spatel. Laat bakken tot de bovenkant net begint te stollen, roer tussendoor af en toe los.
Haal de omelet uit de pan en snij deze in reepjes. Serveer de nasi goreng met bovenop reepjes omelet. Serveer met de sambal oelek en ketjap manis apart zodat ieder voor zich het verder op smaak kan brengen.