Nasi goreng met roergebakken groenten en gemarineerde varkenslapjes

Nasi goreng met roergebakken groenten en gemarineerde varkenslapjes

Deze nasi goreng met roergebakken groenten en gemarineerde varkenslapjes is makkelijk en lekker. Ik deed er veel verschillende groenten in waardoor de nasi goreng goed is gevuld. De varkenslapjes sneed ik in reepjes en liet ik lekker lang marineren. Zo trekken de smaken er goed in en wordt het vlees nog smakelijker.

De rijst kook je eerst en roerbak je later door de rest. Nasi goreng betekent dan ook letterlijk ‘gebakken rijst’. Je kan de rijst het best ruim van tevoren maken zodat het goed droog de wokpan in gaat. Doe dit bijvoorbeeld in de middag waarna je het ‘s avonds zo kan wokken. Heb je die tijd niet dan is dat geen probleem. Al zal de nasi goreng misschien net iets vochtiger zijn.

Heb je ook zin in deze lekkere wokmaaltijd? Bekijk dan hieronder het makkelijke recept en probeer het zelf eens. Breng eventueel op smaak met wat gebakken uitjes, ketjap en sambal.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. basmatirijst
  • 300 gr. varkenslapjes
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr. taugé
  • wokolie

Voor de marinade

  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. gembersiroop
  • 1 tl. sambal oelek
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl. trassie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Kook de rijst ruim van tevoren, giet af en laat goed afkoelen. Heb je daar niet de tijd voor dan kook je de rijst gelijktijdig. De nasi goreng zal hierdoor wel iets vochtiger blijven. Snijd de varkenslapjes in reepjes en doe met de ingrediënten voor de marinade in een mengkom. Schep alles goed om en laat een tijdje marineren. Doe je ook dit ruim van tevoren? Zet dan de mengkom met het vlees en marinade in de koelkast.

Vlees en groenten wokken

Verwarm een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Pel de rode ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in partjes. Daarna pel je twee tenen knoflook, snijd in dunne plakjes. Verhit een scheutje wokolie in de wok en roerbak de gemarineerde varkensreepjes met de marinade en rode ui. Zodra het vlees dicht begint te schroeien wok je de plakjes knoflook nog even mee.

Intussen snijd je de onderkant en het groen van de prei. Halveer de prei vervolgens in de lengte en snijd in halve ringetjes. Voeg de prei toe aan de wok en roerbak mee. Snijd nu het onderste deel van de paksoi af. De stengels snijd je vervolgens in reepjes, doe in de wok en schep alles goed om. Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. De paprika's snijd je in reepjes en doe je in de wok. Tot slot snijd je de courgette in kleine blokjes, roerbak ook deze nog even mee.

Mocht het nodig zijn dan kan je tijdens het roerbakken nog wat extra wokolie toevoegen.

De rijst toevoegen

Als alle groenten en het vlees mooi zijn gebakken voeg je de rijst toe. Zet het vuur onder de wok hoog en schep de gekookte (en afgekoelde) rijst er doorheen. Voeg indien nodig nog wat wokolie toe. Doe vlak voor het opdienen de taugé er nog bij en schep alles goed om. Serveer de nasi goreng met groenten en varkensvlees. Breng eventueel op smaak met wat sambal oelek, ketjap manis en/of gebakken uitjes.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Nasi goreng met roergebakken groenten en gemarineerde varkenslapjes'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met roergebakken groenten en gemarineerde varkenslapjes'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met roergebakken groenten en gemarineerde varkenslapjes'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met roergebakken groenten en gemarineerde varkenslapjes'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met roergebakken groenten en gemarineerde varkenslapjes'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met roergebakken groenten en gemarineerde varkenslapjes'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met roergebakken groenten en gemarineerde varkenslapjes'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met roergebakken groenten en gemarineerde varkenslapjes'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 400 kcal.
  • Vetten 12 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 40 gr.
  • Waarvan suikers 13 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 28 gr.
  • Zout 2 gr.
  • Natrium 800 mg.