Nasi goreng met roergebakken groenten en gemarineerde varkenslapjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. basmatirijst
- 300 gr. varkenslapjes
- 1 paksoi
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 100 gr. taugé
- wokolie
Voor de marinade
- 2 el. sojasaus
- 1 el. gembersiroop
- 1 tl. sambal oelek
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 tl. trassie
Bereidingswijze
Kook de rijst ruim van tevoren, giet af en laat goed afkoelen. Heb je daar niet de tijd voor dan kook je de rijst gelijktijdig. De nasi goreng zal hierdoor wel iets vochtiger blijven. Snijd de varkenslapjes in reepjes en doe met de ingrediënten voor de marinade in een mengkom. Schep alles goed om en laat een tijdje marineren. Doe je ook dit ruim van tevoren? Zet dan de mengkom met het vlees en marinade in de koelkast.
Vlees en groenten wokken
Verwarm een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Pel de rode ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in partjes. Daarna pel je twee tenen knoflook, snijd in dunne plakjes. Verhit een scheutje wokolie in de wok en roerbak de gemarineerde varkensreepjes met de marinade en rode ui. Zodra het vlees dicht begint te schroeien wok je de plakjes knoflook nog even mee.
Intussen snijd je de onderkant en het groen van de prei. Halveer de prei vervolgens in de lengte en snijd in halve ringetjes. Voeg de prei toe aan de wok en roerbak mee. Snijd nu het onderste deel van de paksoi af. De stengels snijd je vervolgens in reepjes, doe in de wok en schep alles goed om. Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. De paprika's snijd je in reepjes en doe je in de wok. Tot slot snijd je de courgette in kleine blokjes, roerbak ook deze nog even mee.
Mocht het nodig zijn dan kan je tijdens het roerbakken nog wat extra wokolie toevoegen.
De rijst toevoegen
Als alle groenten en het vlees mooi zijn gebakken voeg je de rijst toe. Zet het vuur onder de wok hoog en schep de gekookte (en afgekoelde) rijst er doorheen. Voeg indien nodig nog wat wokolie toe. Doe vlak voor het opdienen de taugé er nog bij en schep alles goed om. Serveer de nasi goreng met groenten en varkensvlees. Breng eventueel op smaak met wat sambal oelek, ketjap manis en/of gebakken uitjes.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 400 kcal.
- Vetten 12 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 40 gr.
- Waarvan suikers 13 gr.
- Vezels 3 gr.
- Eiwitten 28 gr.
- Zout 2 gr.
- Natrium 800 mg.