Nasi goreng met roergebakken groenten, hoisinsaus en een gebakken ei

Nasi goreng met roergebakken groenten, hoisinsaus en een gebakken ei

Laatst maakte ik deze lekkere nasi goreng met roergebakken groenten, hoisinsaus en een gebakken ei. Een makkelijk Oosters maaltje dat je zonder al teveel moeite op tafel zet. Bovendien smaakt het ook nog eens heel erg lekker, ideaal voor doordeweeks.

Nasi goreng betekent trouwens letterlijk gebakken rijst. Het komt van de woorden nasi (gekookte rijst) en goreng (gebakken). Het lekkerst is als je de rijst ruim vantevoren kookt zodat deze goed af kan koelen. Bijvoorbeeld aan het eind van de middag, daarna laat je het gewoon op je aanrecht staan.

Als je ‘s avonds gaat eten hoef je dan alleen nog de groente te snijden en te roerbakken. Breng op smaak met de hoisinsaus en sojasaus en roerbak daarna nog kort de rijst mee. Eitje erop en smullen maar. Het makkelijke recept voor deze nasi goreng vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. rijst, vantevoren koken
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 2 bospenen
  • 6 lenteuitjes
  • 200 gr. sperziebonen
  • 100 gr. taugé
  • 250 gr. champignons
  • 2 el. hoisinsaus
  • 1 el. sojasaus
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • wokolie
  • ketjap manis, optioneel

 

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid de rijst ruim vantevoren zodat deze goed af kan koelen. Als je de rijst een paar uur vantevoren maakt kan je deze gewoon buiten de koelkast laten staan. Heb je hier geen tijd voor dan roerbak je de rijst direct na het bakken, deze wordt dan iets minder stevig.

Zet vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Snijd de onderkant van de prei en snijd vervolgens in wat dikkere ringen. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal er de zaadlijsten en zaadjes uit, snijd de rode paprika vervolgens in kleine blokjes.

Boen de bospeen schoon, verwijder de boven- en onderkant en halveer twee keer in de lengte. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de lenteuitjes in ringetjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd schuin in kleine stukjes. Pel de rode ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in plakjes.

Rol de rode peper goed tussen beide handen en snijd de bovenkant eraf, klop zoveel mogelijk de zaadjes eruit. Snijd vervolgens in dunne ringetjes. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok en doe alle fijngesneden groenten erin.

Schep alles goed door elkaar en kruid met ruim vijfkruidenpoeder, peper en zout. Doe er één eetlepel hoisinsaus bij en roerbak een paar minuten op hoog vuur. Bak intussen in een koekenpan vier eieren, twee per keer. Houd de gebakken eieren warm tussen twee borden.

Doe na een paar minuten roerbakken de afgekoelde gekookte rijst in de wok en schep goed door elkaar. Voeg nog een eetlepel hoisinsaus en de sojasaus toe. Roerbak nog kort op hoog vuur en doe er op het laatste moment de taugé doorheen.

Schep de nasi goreng met de roergebakken groenten op de borden. Leg op ieder bord een gebakken eitje en doe eventueel nog wat ketjap manis over de nasi goreng. Serveer en een bakje kroepoek bij en je makkelijke Oosterse maaltje is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Nasi goreng met roergebakken groenten, hoisinsaus en een gebakken ei'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met roergebakken groenten, hoisinsaus en een gebakken ei'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met roergebakken groenten, hoisinsaus en een gebakken ei'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met roergebakken groenten, hoisinsaus en een gebakken ei'
Afbeelding bij 'Nasi goreng met roergebakken groenten, hoisinsaus en een gebakken ei'