Noedels met broccoli, shiitakes, champignons, taugé en pindasaus

Noedels met broccoli, shiitakes, champignons, taugé en pindasaus

Deze noedels met broccoli, shiitakes, champignons, taugé en pindasaus maakte ik laatst. Ik koos er deze keer eens voor geen vlees toe te voegen. En door de grote hoeveelheid paddenstoelen miste ik dat eigenlijk geen moment. Het was gewoon een heerlijk wokgerecht dat ook nog eens zo is gemaakt.

Meestal maak ik de pindasaus zelf. Omdat ik deze keer erg weinig tijd had koos ik voor kant en klaar. Heb je wel alle tijd? Dan is zelf pindasaus maken natuurlijk veel lekkerder. Als smaakmaker tijdens het wokken gebruikte ik oestersaus, gembersiroop en sojasaus. Ingrediënten die ik standaard in de keuken heb staan. Verder nog wat peper en zout en meer heeft dit recept niet nodig.

Krijg je ook al zin in deze lekkere wokmaaltijd? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept. En hier vind je nog veel meer inspiratie voor wokrecepten en vegetarische gerechten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. noedels (naar keuze)
  • 4 eieren
  • 1 broccoli
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. shiitakes
  • 125 gr. taugé
  • 3 el. oestersaus
  • 1 el. gembersiroop
  • sojasaus
  • wokolie
  • peper en zout
  • pindasaus*

* Ik koos deze keer voor kant en klaar. Maar met dit recept kan je eenvoudig zelf pindasaus maken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Laat na het koken uitlekken in een vergiet. Daarna kan je ze verder verwerken in het recept. Zet ook alvast een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet kan worden.

Snijd de ingrediënten

Pel de ui en snijd deze in kwarten, vervolgens snijd je de ui in plakjes. Ook de teen knoflook pel je waarna je deze fijn hakt. Hiervoor gebruik ik altijd een scherp koksmes. Snijd de roosjes vervolgens van de broccoli en leg even apart voor later. De steel snijd je in kleine stukjes. Borstel de champignons schoon met een groenteborsteltje. Snijd ze vervolgens doormidden of in vieren. Van de shiitakes snijd je de harde onderkant van de steeltjes. Vervolgens snijd je de shiitakes in reepjes.

Bereid tijdens het roerbakken de pindasaus zoals aangegeven op de verpakking of volgens dit recept. Zet ook een steelpannetje op het vuur en breng koud water met vier eieren aan de kook. Als het water kookt laat je de eieren nog zo'n zeven minuten meekoken. Giet af en spoel na onder de koude kraan.

Roerbakken

Verhit een scheutje wokolie in de hete wok. Roerbak de ui, knoflook en fijn gesneden steel van de broccoli op hoog vuur. Kruid met flink wat peper en zout. Doe er na een paar minuten de champignons en shiitakes bij. Voeg nu naar smaak de oestersaus, sojasaus en gembersiroop toe. Zelf gebruikte ik veel oestersaus, zo'n vier eetlepels. Gebruik van de gembersiroop wat minder. Sojasaus sprenkel je er overheen tot alles goed bedekt is.

Roerbak alles nog een paar minuten en doe er dan de broccoliroosjes bij. Doe er nog wat wokolie en sojasaus over en schep goed om op hoog vuur. Voeg na een paar minuten de uitgelekte noedels en de taugé toe. Schep nog een minuut om op hoog vuur.

Serveren

Verdeel de noedels met broccoli, shiitakes, champignons, taugé over de borden. Schep hier de pindasaus overheen. Pel de eieren en snijd in partjes. Verdeel deze over de pindasaus. Strooi er eventueel nog wat gebakken uitjes over. Als je wil kan je er nog wat kroepoek bij serveren.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Noedels met broccoli, shiitakes, champignons, taugé en pindasaus'
Afbeelding bij 'Noedels met broccoli, shiitakes, champignons, taugé en pindasaus'
Afbeelding bij 'Noedels met broccoli, shiitakes, champignons, taugé en pindasaus'
Afbeelding bij 'Noedels met broccoli, shiitakes, champignons, taugé en pindasaus'
Afbeelding bij 'Noedels met broccoli, shiitakes, champignons, taugé en pindasaus'
Afbeelding bij 'Noedels met broccoli, shiitakes, champignons, taugé en pindasaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 557 kcal.
  • Vetten 19 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 66 gr.
  • Waarvan suikers 19 gr.
  • Vezels 10 gr.
  • Eiwitten 24 gr.
  • Zout 2.4 gr.
  • Natrium 960 mg.