Noedels met paksoi, prei, rode ui, paprika en kippendij met pindasaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. noedels
- 300 gr. kippendij
- 1 paksoi
- 1 prei
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 1 tl. sojasaus
- 1 el. ketjap manis
- 1 el. oestersaus
- 1 el. gembersiroop
- 1 portie pindasaus
- gebakken uitjes
- peper en zout
- wokolie
- boter om te bakken
Bereidingswijze
Zet een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Verwarm ook vast een flinke hapjespan op laag vuur. Breng in een grote kookpan een ruime laag water aan de kook.
Bak de kip
Smelt een klontje boter in de hapjespan. Kruid de kippendij met peper en zout. Zet het vuur wat hoger en bak de kip aan beide kanten dicht. Draai het vuur nu wat lager. Voeg vervolgens de sojasaus, ketjap manis, oestersaus en gembersiroop toe. Beweeg de kip even goed door de pan en draai een paar keer om. Zo trekken de smaken er goed in. Braad de kippendij ongeveer 16 minuten met een deksel op de pan. Zet na zes minuten de noedels op het vuur en kook tien minuten.
Groenten snijden
Pel eerst beide rode uien en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de wok. Roerbak de ui een paar minuten op hoog vuur tot deze glazig en zacht wordt. Snijd intussen de paksoi fijn en voeg toe aan de wok. Hierna snijd je de prei in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes. Roerbak kort mee terwijl je de rode paprika in blokjes snijdt. Tot slot snijd je de rode peper in ringetjes. Doe ook deze in de wokpan. Kruid met peper en zout en voeg indien nodig nog wat olie toe.
Pindasaus en noedels
Bereid tijdens het wokken van de groenten in een steelpannetje de pindasaus. Giet ook de noedels af zodra deze gaar zijn. Verdeel de noedels over de borden en schep hier de groenten op. Haal de kippendij uit de braadpan en verdeel over de borden. Schep er tot slot de pindasaus over en garneer met gebakken uitjes. Breng eventueel verder op smaak met wat sambal.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 528 kcal.
- Vetten 25 gr.
- Waarvan verzadigd 7 gr.
- Koolhydraten 40 gr.
- Waarvan suikers 19 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 30 gr.
- Zout 2.8 gr.
- Natrium 1120 mg.