Noedels met paksoi, prei, rode ui, paprika en kippendij met pindasaus

Noedels met paksoi, prei, rode ui, paprika en kippendij met pindasaus

Deze noedels met paksoi, prei, rode ui, paprika en kippendij met pindasaus zijn makkelijk te maken. Het meeste werk zit hem in het snijden van de groenten. Maar dat kan je gewoon doen tijdens het braden van de kip. Als je de noedels kookt roerbak je de groenten kort knapperig.

Je hoeft daarna alleen nog even de pindasaus te maken en je kan aan tafel. Deze kan je natuurlijk kant en klaar kopen. Maar zelf pindasaus maken is net zo makkelijk en veel lekkerder. Serveer de noedels, groenten en kip met wat sambal en gebakken uitjes. Een heerlijk maaltje voor een doordeweekse dag.

Lijkt dit lekkere wokrecept je wel iets? Dan lees je hieronder precies hoe je dit heerlijke maaltje op tafel zet. En zoek je toch liever iets anders dan vind je op Kookidee veel meer lekkere en snelle wokrecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. noedels
  • 300 gr. kippendij
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 tl. sojasaus
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 el. oestersaus
  • 1 el. gembersiroop
  • 1 portie pindasaus
  • gebakken uitjes
  • peper en zout
  • wokolie
  • boter om te bakken

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Verwarm ook vast een flinke hapjespan op laag vuur. Breng in een grote kookpan een ruime laag water aan de kook.

Bak de kip

Smelt een klontje boter in de hapjespan. Kruid de kippendij met peper en zout. Zet het vuur wat hoger en bak de kip aan beide kanten dicht. Draai het vuur nu wat lager. Voeg vervolgens de sojasaus, ketjap manis, oestersaus en gembersiroop toe. Beweeg de kip even goed door de pan en draai een paar keer om. Zo trekken de smaken er goed in. Braad de kippendij ongeveer 16 minuten met een deksel op de pan. Zet na zes minuten de noedels op het vuur en kook tien minuten.

Groenten snijden

Pel eerst beide rode uien en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de wok. Roerbak de ui een paar minuten op hoog vuur tot deze glazig en zacht wordt. Snijd intussen de paksoi fijn en voeg toe aan de wok. Hierna snijd je de prei in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes. Roerbak kort mee terwijl je de rode paprika in blokjes snijdt. Tot slot snijd je de rode peper in ringetjes. Doe ook deze in de wokpan. Kruid met peper en zout en voeg indien nodig nog wat olie toe.

Pindasaus en noedels

Bereid tijdens het wokken van de groenten in een steelpannetje de pindasaus. Giet ook de noedels af zodra deze gaar zijn. Verdeel de noedels over de borden en schep hier de groenten op. Haal de kippendij uit de braadpan en verdeel over de borden. Schep er tot slot de pindasaus over en garneer met gebakken uitjes. Breng eventueel verder op smaak met wat sambal.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Noedels met paksoi, prei, rode ui, paprika en kippendij met pindasaus'
Afbeelding bij 'Noedels met paksoi, prei, rode ui, paprika en kippendij met pindasaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 528 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 40 gr.
  • Waarvan suikers 19 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 2.8 gr.
  • Natrium 1120 mg.