Noedels met paksoi, prei, rode ui, taugé, biefstuk en teriyaki
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. noedels
- 300 gr. biefstuk
- 1 paksoi
- 1 prei
- 1 rode ui
- 100 gr. taugé
- 2 tenen knoflook
- sojasaus
- vijfkruidenpoeder
- peper en zout
- wokolie
- teriyakisaus
- gebakken uitjes
- kroepoek
- sambal
Bereidingswijze
Haal de biefstuk een half uurtje van tevoren uit de koelkast. Zo kan deze op kamertemperatuur komen. Snijd in de tussentijd met een scherp koksmes de groenten fijn. Verwijder de onderkant van de paksoi en snijd de harde steel in reepjes. Rol het bladgroen op en snijd in reepjes. De prei snijd je in dunne ringetjes. Pel de rode uien en snijd deze in stukjes. Ook de knoflook pel je en hak je fijn. Zet een grote pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Verwarm ook de wok vast voor op laag vuur.
Roerbakken
Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Snijd intussen de biefstuk met een vleesmes in dunne reepjes. Verhit een scheutje wokolie in de wok. Doe de biefstuk samen met de fijn gehakte knoflook in de wok. Kruid met vijfkruidenpoeder, peper en zout en roerbak een minuut op hoog vuur. Voeg de gesneden groenten toe met uitzondering van de taugé. Doe er een scheutje sojasaus bij. Schep alles vijf minuten om op hoog vuur. Voeg nu de teriyaki saus toe. Bij kant en klaar gebruik ik meestal een half flesje, zo'n 120 gram. Schep goed om en roerbak nog enkele minuten. Voeg de laatste minuut de taugé toe en roerbak mee.
Giet tussendoor de noedels af als deze klaar zijn. Doe ze terug in de pan en bewaar voor zo. Je kan de noedels los op de borden doen en daar de rest overheen scheppen. Ook kan je de noedels in de wok door de andere ingrediënten roeren. Serveer de noedels met de paksoi, prei, rode ui, taugé, biefstuk en teriyaki. Breng wat verder op smaak met wat sambal. Strooi er gebakken uitjes over en serveer met wat kroepoek.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 332 kcal.
- Vetten 10 gr.
- Waarvan verzadigd 1 gr.
- Koolhydraten 33 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 23 gr.
- Zout 2.1 gr.
- Natrium 840 mg.