Noedels met roergebakken groenten en een Oosters eitje
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. eiernoedels
- 1 paksoi
- 250 gr. kastanjechampignons
- 100 gr. peultjes
- 1 rode ui
- 1 prei
- 4 sjalotjes
- 4 eieren
- 2 tenen knoflook
- peper en zout
- 2 el. sojasaus
- 2 el. oestersaus
- wokolie
- vijfkruidenpoeder
- kroepoek
- ketjap manis, optioneel
Bereidingswijze
Zet je wokpan vast op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Zet ook vast een flinke pan water op het vuur en breng aan de kook.
Spoel de paksoi schoon onder de kraan en schud droog, snijd de onderkant eraf en pak telkens een paar bladeren. Leg deze op elkaar en snijd het harde deel in reepjes en schuif opzij, snijd ook het bladgroen in reepjes. Herhaal voor de rest van de paksoi en bewaar de harde reepjes en het bladgroen apart.
Borstel de champignons schoon en halveer deze. Snijd de prei in ringetjes. Pel de rode ui en snijd in vieren, snijd de ui vervolgens in partjes. Maak de peultjes schoon en snijd de uiteinden eraf. Pel tenslotte de teentjes knoflook en hak goed fijn met een koksmes. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af onder de kraan en doe terug in de pan.
Verhit intussen een scheutje wokolie in de wok en roerbak de prei, rode ui en knoflook op hoog vuur tot de ui glazig wordt. Voeg nu de peultjes toe en roerbak drie minuten mee. Voeg de champignons en harde reepjes paksoi toe en roerbak twee minuten mee. Doe er tenslotte het bladgroen van de paksoi bij. Kruid met flink wat peper en zout en een snufje vijfkruidenpoeder. Voeg de oestersaus en sojasaus toe en schep alles goed door elkaar, houdt warm op laag vuur en schep regelmatig even om.
Verwarm nu een koekenpan op laag vuur en pel de sjalotjes, snipper deze goed fijn. Doe een beetje wokolie in de koekenpan en voeg de helft van de gesnipperde sjalotjes toe. Laat kort aanbakken en breek dan twee eieren boven de pan, roer even door elkaar en voeg tenslotte wat vijfkruidepoeder toe. Bak tot de bovenkant is gestold en houdt het ei warm tussen twee borden. Herhaal dit voor de rest van de sjalotjes en de overige twee eieren.
Schep de noedels op de borden en schep hier het roerbakmengsel overheen. Halveer de Oosterse eitjes en verdeel over de borden. Strooi er tenslotte nog wat kroepoek naast en serveer. Breng eventueel nog extra op smaak met een klein scheutje ketjap manis.