Noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in zoetzure saus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 225 gr. rijstnoedels
- 1 varkenshaas (ca. 300 gr.)
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 250 gr. champignons
- 6 lenteuitjes
- 1 blikje ananasblokjes (230 gr.)
- 2 tenen knoflook
- arachideolie
Voor de marinade:
- 2 el. ketjap manis
- 1 el. rijstazijn
- 2 el. vloeibare honing
- 2 el. arachideolie
- 1 tl. sesamzaad
- 1 el. bruine basterdsuiker
- snufje vijfkruidenpoeder
- 1 tl. maizena
- sap van de ananasblokjes
- 1 el. chilisaus
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Zet ook een ruime pan water op het vuur en breng aan de kook.
Laat de ananasblokjes uitlekken en vang het sap op. Doe het sap van de ananas samen met alle ingrediënten voor de marinade in een mengkom en roer goed door elkaar. Voeg vijfkruidenpoeder, peper en zout naar smaak toe. Zelf gebruikte ik twee snufjes vijfkruidenpoeder en zes draaien van de peper- en zoutmolen.
Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en doe bij de marinade. Roer alles goed door elkaar en laat ongeveer 15 minuten staan. Pel de teentjes knoflook en hak goed fijn, snijd de courgette in blokjes, de gele paprika in reepjes, de champignons in vieren. Bewaar voor zo.
Verhit een scheutje arachideolie in de wok en schep het vlees uit de marinade, bewaar de marinade voor zo. Roerbak het vlees ongeveer vijf minuten op hoog vuur tot het gaar is en schep uit de wok, bewaar voor zo. Voeg nu de marinade toe aan de wok en doe er de fijngehakte knoflook bij. Roer op hoog vuur tot alles een beetje in begint te dikken.
Voeg nu de blokjes courgette, de partjes champignon en de reepjes paprika toe aan de wok en roerbak een paar minuten op hoog vuur. Voeg het vlees toe aan de wok en doe de blokjes ananas erbij, verwarm nog even en bereid intussen de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en roerbak kort mee.
Spoel de rijstnoedels af onder koud water en laat goed uitlekken. Doe de rijstnoedels in de wok en schep alles op hoog vuur nog even goed door elkaar. Serveer de noedels, roergebakken groenten en varkenshaas en schep er wat van de zoetzure saus over. Breng eventueel nog extra op smaak met wat ketjap manis.