Noedels met roergebakken paksoi, shiitake, taugé en gegrilde biefstukreepjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 300 gr. udon noedels
- ca. 250 gr. biefstuk
- 100 gr. shiitake
- 1 paksoi
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 150 gr. taugé
- 1 rode peper
- 5 el. hoisin saus
- sojasaus
- 3 teentjes knoflook
- verse gember
- peper en zout
- sesamzaad
- gebakken uitjes
- kroepoek
- wokolie
Bereidingswijze
Het lekkerst is het als je de biefstukreepjes van tevoren marineert. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en doe in een mengkom. Doe hier een scheutje sojasaus bij en twee eetlepels hoisin saus. Rasp er ongeveer twee centimeter verse gember boven en hak een teentje knoflook fijn. Doe ook de fijngehakte knoflook en sesamzaad naar smaak erbij en kruid met wat peper en zout. Roer alles goed door elkaar en laat ongeveer een half uurtje intrekken. Heb je minder tijd dan doe je dit gewoon vlak voor je de noedels op zet.
Zet een flinke pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook, hier bereid je zo de noedels in. Verwarm ook vast een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Zet tenslotte een grillpan op laag vuur en laat ook goed heet worden.
Snijd en wok de groenten
Snijd de onderkant van de paksoi en spoel de paksoi even onder de kraan. Snijd de harde delen van de paksoi in reepjes en bewaar het groen voor later. Snijd de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de paprika vervolgens in blokjes. Pel de rode ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in stukjes. Pel de teentjes knoflook en hak goed fijn. Hussel alle gesneden groenten even door elkaar.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit tegelijk een scheutje wokolie in de wok en roerbak de gesneden groenten zo'n vijf minuten op hoog vuur. Snijd intussen de shiitake in plakjes en voeg na vijf minuten toe met wat peper en een scheutje sojasaus. Rol de rode peper tussen je handen en snijd de bovenkant eraf, klop de zaadjes eruit en snijd de helft van de rode peper in ringetjes. Voeg toe aan de wok met twee eetlepels hoisin saus en roerbak kort mee.
Grill de biefstuk
Doe nog wat hoisin saus in een kommetje. Leg de reepjes biefstuk op de hete grillpan en laat heel kort dichtschroeien. Bestrijk de bovenkant met een kwastje met wat hoisin saus en draai direct om. Haal meteen van de grillpan af en bewaar de biefstukreepjes voor zo. Bak eventueel in meerdere etappes als het niet in één keer past.
Doe op het laatst het fijngesneden groen van de paksoi en de taugé in de wokpan en roerbak nog een minuutje mee op hoog vuur. Schep de noedels op de borden en schep hier het roerbakmengsel overheen. Verdeel de gegrilde biefstukreepjes over de borden en serveer met wat gebakken uitjes en kroepoek.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 498 kcal.
- Vetten 12 gr.
- Waarvan verzadigd 1 gr.
- Koolhydraten 68 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 23 gr.
- Zout 4 gr.
- Natrium 1600 mg.