Noedels met sperziebonen, shiitake, taugé en kip teriyaki

Noedels met sperziebonen, shiitake, taugé en kip teriyaki

Afgelopen week aten wij weer eens noedels. Ik koos deze keer voor volkoren noedels met sperziebonen, shiitake, taugé en kip teriyaki. Het is een makkelijke en lekkere wokmaaltijd die je eigenlijk zo op tafel hebt staan. Lekker met wat gebakken uitjes en eventueel wat ketjap of sambal.

Volkoren noedels zijn wat voedzamer dan de gewone tarwenoedels. Dit komt vooral omdat er wat meer vezels in zitten. Je proeft het trouwens wel maar dankzij de teriyakisaus blijft dit wokmaaltje toch erg lekker! En ach, je kan natuurlijk ook altijd nog gewone of eiernoedels gebruiken toch?

Heb je ook zin in dit lekkere wokrecept? Hieronder lees je precies hoe je het maakt. Je bent er niet lang mee bezig en kan snel aan tafel. Lekker makkelijk na een drukke dag of als je geen zin hebt om uitgebreid te koken.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gr. noedels, volkoren
  • 250 gr. kipfilet, in blokjes
  • 200 gr. sperziebonen
  • 200 gr. bospeen
  • 1/2 witte kool
  • 125 gr. taugé
  • 100 gr. shiitakes
  • 6 lenteuitjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • gebakken uitjes
  • ca. 100 gr. teriyakisaus*
  • wokolie

* Ook makkelijk om zelf te maken: doe 50 ml. sojasaus, 50 ml. mirin en 50 ml. saké met 1 el. suiker in een steelpan en kook in tot de saus wat dikker wordt.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke hoeveelheid water aan de kook voor de noedels. Zet ook een wokpan of grote hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet kan worden. Snijd de kip in kleine blokjes en doe samen met de teriyakisaus in een mengkom. Pel de teen knoflook en hak deze goed fijn met een koksmes. Doe bij de kip in de mengkom en schep even goed om. Snijd vervolgens de rest van de ingrediënten.

Snijden

Verwijder de puntjes van de sperziebonen en snijd doormidden. Boen de bospeen schoon indien nodig en snijd in dunne plakjes. Vervolgens pel je de ui en snijd je deze in partjes. De witte kool snijd je in grove stukken. Doe alles bij elkaar en schep even door elkaar. Borstel nu de shiitakes even schoon en snijd in reepjes, houd deze apart voor zo.

Roerbakken

Verhit een scheutje wokolie in de wokpan en voeg hier de gemarineerde kip en de marinade aan toe. Roerbak op middelhoog vuur de blokjes kip dicht en voeg daarna de shiitake toe. Deze roerbak je mee tot het een beetje begint te slinken. Hierna voeg je de gesneden groenten toe aan de wokpan en schep je deze een paar minuten om. Voeg indien nodig nog wat wokolie toe.

Tegelijk zet je het vuur onder de pan kokend water uit. Doe er de noedels in en laat een paar minuten wellen, kijk op de verpakking voor de tijd. Meestal hoeven ze er maar een paar minuten in. Giet de noedels hierna af en laat kort uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en schep even goed om zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.

Serveren

Tot slot snijd je de lenteui nog in ringen en voeg je deze met de taugé toe aan de kip en groenten. Roerbak nog kort mee op hoog vuur terwijl je alles nogmaals goed omschept. Schep de noedels op de borden en verdeel hier de roergebakken kip teriyaki en groenten over. Strooi er wat gebakken uitjes over en breng eventueel op smaak met wat ketjap en/of sambal.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Noedels met sperziebonen, shiitake, taugé en kip teriyaki'
Afbeelding bij 'Noedels met sperziebonen, shiitake, taugé en kip teriyaki'
Afbeelding bij 'Noedels met sperziebonen, shiitake, taugé en kip teriyaki'
Afbeelding bij 'Noedels met sperziebonen, shiitake, taugé en kip teriyaki'
Afbeelding bij 'Noedels met sperziebonen, shiitake, taugé en kip teriyaki'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 408 kcal.
  • Vetten 8 gr.
  • Waarvan verzadigd 1 gr.
  • Koolhydraten 50 gr.
  • Waarvan suikers 15 gr.
  • Vezels 11 gr.
  • Eiwitten 27 gr.
  • Zout 1.9 gr.
  • Natrium 760 mg.