Noedelsalade met kip, ei, taugé en pindasaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. noedels
- ca. 250 gr. kipfilet
- 4 eieren
- 150 gr. slamelange
- 200 gr. mangoblokjes
- 1 komkommer
- 250 gr. champignons
- 100 gr. taugé
- 50 gr. pinda's, ongezouten
- pindasaus*
- 2 el. oestersaus
- 2 el. gembersiroop
- 1 el. ketjap manis
- 1/2 tl. sambal
- peper en zout
- boter en/of olie om te bakken
* Kies voor snel door kant en klaar te gebruiken of maak zelf pindasaus.
Bereidingswijze
Zet een flinke pan op het vuur met een ruime laag water en breng aan de kook. Kook de noedels volgens de aanwijzingen en spoel daarna af onder de koude kraan. Laat uitlekken en doe in een flinke slakom. Verwarm ook een ruime hapjespan en koekenpan op laag vuur. Zet tot slot een steelpannetje op het vuur en breng hierin de eieren aan de kook. Kook hard in acht minuten en laat koud worden in een bakje water.
Breng in de steelpan opnieuw wat water aan de kook. Doe hier de taugé in, laat een paar tellen staan en stort de taugé in een vergiet. Zo dood je eventueel schadelijke bacteriën die op rauwe taugé kunnen zitten. Spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken.
Bak de kip en champignons
Verhit wat boter en olie in de hapjespan. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak aan beide kanten bruin. Doe er vervolgens de oestersaus, gembersiroop, ketjap manis en de sambal bij. Pas op, want dit kan flink spetteren. Draai de kip snel een paar keer om en schuif flink over de bodem. Laat hierna in ongeveer 20 minuten gaar bakken op laag vuur, draai regelmatig om. Laat de kip afkoelen op een bord of snijplank.
Terwijl de kip op het vuur staat snijd je de champignons in plakjes. Smelt een klein beetje boter in een koekenpan en doe hier de champignons bij. Kruid met wat peper en bak de champignons op middelhoog vuur bruin. Schep regelmatig om en zet het vuur uit zodra ze zijn geslonken. Laat de champignons afkoelen voor zo.
Snijd de kip als deze wat is afgekoeld met een vleesmes in stukjes. Eventueel kan je de kip ook uit elkaar trekken met twee vorken of je handen. Schep de stukjes bij de noedels.
Bereid de rest van de salade
Maak de pindasaus, ga uit van vier porties in totaal. Ongeveer een grote sauslepel per persoon. Snijd tussendoor de komkommer in stukjes. Pel de eieren en snijd deze in partjes. De mangostukjes kan je eventueel ook wat kleiner snijden. Doe de komkommer, mango en uitgelekte taugé in de slakom bij de afgekoelde noedels en kip. Schep alles goed door elkaar.
Verdeel de slamelange over de borden. Schep hier de noedels, champignons, mango, kip, komkommer en taugé over. Verdeel de partjes ei over de borden en schep de pindasaus er overheen. Hak een handje pinda's fijn met een koksmes en strooi over de pindasaus.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 708 kcal.
- Vetten 29 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 69 gr.
- Waarvan suikers 21 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 35 gr.
- Zout 3 gr.
- Natrium 1200 mg.