Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus

Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus

Laatst maakte ik deze heerlijke omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus. Een heel erg makkelijk en snel te maken Oosters omeletje dat wij als avondeten namen, al kan je het natuurlijk ook als lunchgerecht bereiden. Het kost je ongeveer vijf minuten per omelet, lekker makkelijk voor een doordeweekse dag dus.

Ik kwam op het idee omdat we nog een restje Chinese wokgroente en champignons in de koelkast hadden liggen. Bij wijze van uitzondering was het trouwens een zakje voorgesneden groenten met o.a. taugé, rode paprika, witte kool en prei. Ook wel een keer makkelijk maar je kan als je dat liever hebt ook zelf wat groenten snijden.

Per omelet ben je maar kort bezig. Bak de champignons even aan in wat olie, roerbak de groenten mee en giet er een paar luchtig geklopte eitjes bij. Wij aten deze Oosterse omeletjes zonder iets erbij omdat ze meer dan genoeg vullen. Eventueel kan je er wat brood bij serveren. Zelf deze lekkere omeletten bakken? Hieronder vind je het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 12 eieren (3 per omelet)
  • 400 gr. Chinese wokgroente*
  • 250 gr. champignons
  • vijfkruidenpoeder
  • 4 el. oestersaus
  • peper en zout
  • olijfolie

* Ik had voorgesneden Chinese wokgroente met taugé, rode paprika, witte kool, prei en sperziebonen. Je kan ook andere groenten gebruiken of deze zelf snijden.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Als je geen voorgesneden groenten gebruikt snijd je alles eerst fijn. Doe de groenten bij elkaar in een mengkom en schep goed door elkaar. Borstel de champignons schoon en snijd in niet al te dunne plakjes, leg de champignons klaar voor zo. Klop in een tweede mengkom drie eieren luchtig los met een flinke snuf vijfkruidenpoeder en wat peper en zout.

Verwarm een flinke koekenpan op laag vuur tot deze goed heet is en verhit hier een scheutje olijfolie in. Zet het vuur wat hoger en bak hier een kwart van de champignons kort in aan, kruid met wat peper en voeg een kwart van de wokgroente toe. Doe er een eetlepel oestersaus bij en schep op hoog vuur een paar minuten door elkaar.

Voeg het eiermengsel toe en laat stollen tot de bovenkant net niet meer vloeibaar is. Kantel de pan af en toe een beetje en wip een randje van de omelet omhoog om het vloeibare deel bovenop naar de bodem te laten lopen. Schuif de omelet op een bord en klap dubbel. Herhaal dit voor de overige omeletten en dien ze direct op.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus'
Afbeelding bij 'Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus'
Afbeelding bij 'Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus'
Afbeelding bij 'Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus'
Afbeelding bij 'Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus'