Omelet met paprika, champignons, lenteuitjes en peterselie

Omelet met paprika, champignons, lenteuitjes en peterselie

Een omelet staat bij ons regelmatig op tafel. Het is een ideale maaltijd voor bijvoorbeeld ‘s avonds of bij de lunch en heb je ook nog eens zo gemaakt. Zo bakte ik laatst deze heerlijke omelet met paprika, champignons, lenteuitjes en peterselie. Lekker met een dikke snee boerenbrood en makkelijk te maken.

Zelf vind ik een omelet altijd het lekkerst als de bovenkant net niet helemaal is gestold. Wil je dit niet dan kan je de omelet bakken met een deksel op de pan. Om de omelet lekker luchtig te krijgen kan je de eieren en melk het best rustig doorroeren met een vork. Verder kan je natuurlijk volop variëren met andere groenten en kruiden. Ook lekker is het om wat spekjes te bakken in je koekenpan en daarna de omelet hierin te bakken.

Heb je al trek gekregen in deze lekkere omelet? Het makkelijke recept vind je hieronder. Als je deze omelet met paprika, champignons, lenteuitjes en peterselie als avondeten maakt kan je er best een eitje extra bij nemen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 of 12 eieren*
  • 1 rode paprika
  • 250 gr. champignons
  • 6 lenteuitjes
  • ca. 50 gr. geraspte kaas
  • handje krulpeterselie
  • peper en zout
  • boter om te bakken

* Naar keuze, twee eieren voor de lunch en drie voor de stevige trek of 's avonds.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je koekenpan goed voor op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Breek per omelet twee of drie eieren boven een mengkom en doe er een klein scheutje melk bij. Kruid met wat peper en zout en meng door elkaar tot een egaal mengsel.

Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika vervolgens in kleine reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd deze in niet al te dikke plakjes. Snijd de onderkant van de lenteuitjes af en snijd de lenteuitjes vervolgens in ringetjes. Hak de krulpeterslie vervolgens fijn met een koksmes. Leg alles klaar voor zo.

Smelt een klontje boter in de koekenpan en bak per omelet een kwart van de rode paprika, champignons en lenteuitjes. Bak een paar minuten tot de champignons beginnen te kleuren. Giet er vervolgens het eiermengsel overheen en kantel de pan zodat het mengsel gelijkmatig over de koekenpan wordt verdeeld. Strooi er wat geraspte kaas overheen. Houd de pan af en toe een beetje schuin en wip de zijkant van de omelet met een spatel een stukje omhoog, laat het vloeibare eiermengsel onder de omelet lopen.

Als de bovenkant van de omelet nog net niet helemaal gestold is strooi je er wat fijngehakte peterselie over. Klap de omelet dubbel en schuif op het bord, strooi er nog een klein beetje peterselie over ter garnering. Herhaal voor de overige omeletten en serveer iedere omelet direct. Je bent per omelet zo'n vijf minuten bezig.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Omelet met paprika, champignons, lenteuitjes en peterselie'
Afbeelding bij 'Omelet met paprika, champignons, lenteuitjes en peterselie'
Afbeelding bij 'Omelet met paprika, champignons, lenteuitjes en peterselie'