Omelet met reepjes gerookte zalm, lenteui en bieslook
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 of 12 eieren*
- melk
- 200 gr. gerookte zalmfilet
- 4 el. mayonaise
- 6 lenteuitjes
- handje bieslook
- 2 trostomaten
- peper en zout
- boter om te bakken
* Kies twee eieren per persoon voor de lunch, voor grote eters of 's avonds kan je drie eieren per persoon gebruiken.
Bereidingswijze
Snijd de plakken gerookte zalm in reepjes en doe deze in een mengkom. Pak een handje bieslook en hak deze goed fijn met een koksmes. Doe de bieslook samen met de mayonaise bij de zalm in de mengkom en schep goed door elkaar, bewaar voor zo.
Verwijder de onderkant van de lenteuitjes en snijd de lenteuitjes vervolgens in ringetjes. Snijd de trostomaten in blokjes en verwijder het vochtige vruchtvlees en de zaadjes. Bewaar de ringetjes lenteui en blokjes trostomaat voor zo.
Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Bak de omeletten vervolgens per stuk. Klop in een tweede mengkom per omelet twee of drie eieren los met wat melk, voeg peper en zout naar smaak toe en roer alles door elkaar.
Smelt wat boter in de koekenpan en verdeel een kwart van de ringetjes lenteui over de bodem. Giet hier het eiermengsel overheen en zet een deksel over de koekenpan. Bak de omelet een paar minuten tot de onderkant goed gestold is en de bovenkant net nog vochtig is.
Schuif de omelet op een boterham en schep wat van het zalmmengsel in het midden. Strooi hier wat blokjes tomaat over en eet de omelet direct op.