Omelet met spinazie, zalm en lenteui

Omelet met spinazie, zalm en lenteui

Een lekkere omelet gaat er bij ons altijd wel in. Zo ook deze snelle omelet met spinazie, zalm en lenteuitjes die binnen no time op tafel staat. Omdat ik nog wat slagroom over had gebruikte ik dat, maar verwissel gerust met melk als je dat liever hebt.

Je kan deze lekkere spinazie-omelet zowel voor de lunch als ‘s avonds eten, eventueel met een salade of op brood. Ik vond de omelet van zichzelf al vullend genoeg, dus kies afhankelijk van je honger voor twee of drie eieren per persoon. Wil je deze spinazie-omelet zelf maken dan vind je hier het recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 of 12 eieren
  • 300 gr. bladspinazie
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 6 lenteuitjes
  • 100 ml. slagroom
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm alvast een ruime koekenpan op laag vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Snijd de lenteuitjes vast in ringetjes en scheur of snijd de zalm in kleinere stukken, zet apart voor zo.

Bak per omelet een flinke hand bladspinazie kort aan in de olijfolie tot deze net begint te slinken. Doe er wat van de lenteuitjes bij en bak een minuutje mee. Klop intussen twee of drie eieren los met een scheut slagroom en kruid met peper en zout.

Giet het eiermengsel in de pan en bak tot de bovenkant net begint te stollen, roer het eiermengsel tijdens het bakken voortdurend door. Strooi er vlak voor het eind wat stukken zalm en fijngehakte peterselie over en serveer direct. Herhaal voor de overige omeletten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Omelet met spinazie, zalm en lenteui'
Afbeelding bij 'Omelet met spinazie, zalm en lenteui'
Afbeelding bij 'Omelet met spinazie, zalm en lenteui'
Afbeelding bij 'Omelet met spinazie, zalm en lenteui'