Omelet met spinazie, zalm en lenteui
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 of 12 eieren
- 300 gr. bladspinazie
- 200 gr. gerookte zalm
- 6 lenteuitjes
- 100 ml. slagroom
- peper en zout
- verse peterselie
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm alvast een ruime koekenpan op laag vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Snijd de lenteuitjes vast in ringetjes en scheur of snijd de zalm in kleinere stukken, zet apart voor zo.
Bak per omelet een flinke hand bladspinazie kort aan in de olijfolie tot deze net begint te slinken. Doe er wat van de lenteuitjes bij en bak een minuutje mee. Klop intussen twee of drie eieren los met een scheut slagroom en kruid met peper en zout.
Giet het eiermengsel in de pan en bak tot de bovenkant net begint te stollen, roer het eiermengsel tijdens het bakken voortdurend door. Strooi er vlak voor het eind wat stukken zalm en fijngehakte peterselie over en serveer direct. Herhaal voor de overige omeletten.