
Omelet met spinazie, zalm en room
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 12 eieren
- 8 boterhammen, optioneel*
- 400 gr. bladspinazie
- 200 gr. zalmblokjes of -snippers
- 6 lenteuitjes
- ca. 100 ml. slagroom
- olijfolie
- peper en zout
* Het is nog lekkerder als je de boterhammen even grilt, bijvoorbeeld casino wit.
Bereidingswijze
Verhit een koekenpan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en bewaar voor zo. Breek nu per omelet drie eieren boven een mengkom en voeg een scheutje slagroom toe. Kruid met wat peper en zout en roer tot een luchtig mengsel. Roeren kan met een vork of een garde. Eet je de omelet met brood? Grill dan de boterhammen in een broodrooster of op de contactgrill.
Bak de omelet
Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en zet het vuur middelhoog. Voeg 100 gr. spinazie toe en schep rustig om, de spinazie hoeft niet helemaal te slinken. Voeg na een minuutje het eiermengsel toe en beweeg de pan, zo kan het mengsel goed over de pan worden verdeeld. Strooi er vervolgens de zalmblokjes of -snippers over.
Wip met een spatel de zijkant van de stollende omelet omhoog en houd je pan een beetje schuin. Zo stroomt het nog vloeibare eiermengsel onder de omelet en stolt dit ook. Als de bovenkant net nog een beetje vloeibaar is strooi je er wat lenteui over. Klap nu de omelet dubbel en schuif op een bord, eventueel met wat gegrild brood.
Serveer iedere omelet direct en herhaal alles voor de overige omeletten. Kruid de omelet op het bord met nog wat extra peper en zout. Eventueel kan je nog wat fijngehakte peterselie of bieslook over de omelet strooien.
Recepten in je mail





Voedingswaarden per persoon
- Energie 654 kcal.
- Vetten 38 gr.
- Waarvan verzadigd 12 gr.
- Koolhydraten 35 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 38 gr.
- Zout 3.45 gr.
- Natrium 1380 mg.