Omelet met spinazie, zalm en room

Omelet met spinazie, zalm en room

Deze omelet met spinazie, zalm en room heb je zo gemaakt. Erg lekker als je snel een lekkere avondmaaltijd op tafel wil zetten. Al kan je deze makkelijke omelet natuurlijk ook voor de lunch maken. Eventueel kan je dan per omelet een eitje minder gebruiken. Dit hang maar net af van hoeveel honger je hebt.

Je hoeft voor deze omelet niet veel voor te bereiden. De spinazie voeg je rauw toe aan de koekenpan en laat je daarin wat slinken. Hierna voeg je het eiermengsel en de zalm toe. Binnen een paar minuten is je omelet al klaar. Zelf aten we het met wat gegrilde sneetjes witbrood. Krijg je ook al trek? Dan vind je hieronder mijn recept.

Wil je liever een andere omelet? Dan vind je nog veel meer makkelijke omelet recepten op Kookidee.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 12 eieren
  • 8 boterhammen, optioneel*
  • 400 gr. bladspinazie
  • 200 gr. zalmblokjes of -snippers
  • 6 lenteuitjes
  • ca. 100 ml. slagroom
  • olijfolie
  • peper en zout

* Het is nog lekkerder als je de boterhammen even grilt, bijvoorbeeld casino wit.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en bewaar voor zo. Breek nu per omelet drie eieren boven een mengkom en voeg een scheutje slagroom toe. Kruid met wat peper en zout en roer tot een luchtig mengsel. Roeren kan met een vork of een garde. Eet je de omelet met brood? Grill dan de boterhammen in een broodrooster of op de contactgrill.

Bak de omelet

Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en zet het vuur middelhoog. Voeg 100 gr. spinazie toe en schep rustig om, de spinazie hoeft niet helemaal te slinken. Voeg na een minuutje het eiermengsel toe en beweeg de pan, zo kan het mengsel goed over de pan worden verdeeld. Strooi er vervolgens de zalmblokjes of -snippers over.

Wip met een spatel de zijkant van de stollende omelet omhoog en houd je pan een beetje schuin. Zo stroomt het nog vloeibare eiermengsel onder de omelet en stolt dit ook. Als de bovenkant net nog een beetje vloeibaar is strooi je er wat lenteui over. Klap nu de omelet dubbel en schuif op een bord, eventueel met wat gegrild brood.

Serveer iedere omelet direct en herhaal alles voor de overige omeletten. Kruid de omelet op het bord met nog wat extra peper en zout. Eventueel kan je nog wat fijngehakte peterselie of bieslook over de omelet strooien.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Omelet met spinazie, zalm en room'
Afbeelding bij 'Omelet met spinazie, zalm en room'
Afbeelding bij 'Omelet met spinazie, zalm en room'
Afbeelding bij 'Omelet met spinazie, zalm en room'
Afbeelding bij 'Omelet met spinazie, zalm en room'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 654 kcal.
  • Vetten 38 gr.
  • Waarvan verzadigd 12 gr.
  • Koolhydraten 35 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 38 gr.
  • Zout 3.45 gr.
  • Natrium 1380 mg.