
Omelet wraps met rucola, prosciutto crudo, paprika en Parmezaan
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 of 12 eieren*
- 75 gr. rucola
- 4 plakken prosciutto crudo
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 1/2 komkommer
- 30 gr. pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- verse bieslook
- boter om te bakken
- peper en zout
* Voor een wat meer vullende maaltijd kan je drie eieren per persoon gebruiken.
Bereidingswijze
Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd beide paprika's in kleine blokjes en hussel even door elkaar, bewaar voor zo. Snijd de halve komkommer in zo dun mogelijke plakjes en bewaar voor zo. Eventueel kan je de pijnboompitjes van tevoren even roosteren in een droge hete koekenpan, verwarm tot ze beginnen te kleuren en laat ze uit de pan afkoelen.
Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Breek twee of drie eieren boven een mengkom en klop met een vork luchtig. Smelt een klein beetje boter in de warme koekenpan en giet er het eiermengsel in. Bak de omelet op niet al te hoog vuur totdat de bovenkant begint te stollen. Zodra de bovenkant net is gestold draai je de omelet om en bak je deze nog een halve minuut.
Schuif de omelet op een snijplank of op een bord en beleg in het midden met wat rucola. Strooi er wat van de fijn gesneden rode en oranje paprika overheen en leg er een plakje prosciutto crudo op. Verdeel wat plakjes komkommer over de omelet en strooi er wat van de pijnboompitjes over.
Snijd wat verse bieslook fijn en strooi over de omelet. Rasp er tot slot nog wat Parmezaanse kaas overheen en kruid naar smaak met peper en zout. Rol de omelet voorzichtig op en snijd doormidden. Je omelet wraps met rucola, prosciutto crudo, paprika en Parmezaan zijn klaar.
Recepten in je mail





Voedingswaarden per persoon met 2 eieren
- Energie 444 kcal.
- Vetten 35 gr.
- Waarvan verzadigd 9 gr.
- Koolhydraten 6 gr.
- Waarvan suikers 4 gr.
- Vezels 2 gr.
- Eiwitten 24 gr.
- Zout 1 gr.
- Natrium 400 mg.