Omelet wraps met zalm, babyspinazie en avocado
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 of 12 eieren
- 200 gr. gerookte zalmfilet
- 2 avocado's
- 100 gr. babyspinazie
- roomkaas, bv. Philadelphia naturel
- verse bieslook
- melk
- peper en zout
- boter om te bakken
Bereidingswijze
Verwarm alvast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.
Halveer de avocado's in de lengte door met een scherp mes rondom de pit te snijden. Draai beide helften van elkaar en steek een scherp mes in de pit. Draai een beetje en wrik de pit uit de avocado. Lepel de avocado uit de schil en snijdt in reepjes, zet apart voor zo.
Neem een handje bieslook en hak dit goed fijn, zet klaar voor zo. Leg de plakjes zalmfilet vast naast elkaar op een bord zodat je ze zo makkelijk kan pakken. Bak de omeletten nu per stuk.
Klop per omelet steeds twee of drie eieren los in een mengkom, smelt een beetje boter in de koekenpan en bak hier een omelet van. Zodra de bovenkant net begint te stollen draai je de omelet om en bak je deze maximaal nog een halve minuut. Schuif de omelet op een bord en maak direct de volgende.
Smeer iedere omelet in met wat roomkaas en verdeel de babyspinazie over het midden. Leg wat plakjes gerookte zalm in het midden en doe hier wat avocado op. Strooi er wat fijngehakte bieslook over en rol de omelet wrap strak op, kruid met wat peper en zout.
Snijd de omeletwraps doormidden en serveer met wat sla. Zelf vond ik een salade van babyspinazie met avocado, appel en tomaat er heel goed bij passen.