Omeletwraps met spinazie, champignons en kippendij
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 eieren
- ca. 200 gr. kippendij
- 600 gr. bladspinazie
- 250 gr. champignons
- 1 ui
- wat melk
- verse peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm een wok op middelhoog vuur zodat deze goed heet wordt. Snijd de kippendij in blokjes en kruid met wat peper en zout. Verhit een scheutje wokolie in de wok en roerbak de kippendij een paar minuten. Pel intussen de ui en snijd in stukjes, voeg toe aan de kip en bak kort mee. Borstel tussendoor de champignons schoon en snijd in plakjes.
Als de kippendij mooi goudbruin is doe je de champignons erbij. Roerbak de champignons met wat extra peper en voeg als ze beginnen te slinken beetje bij beetje de bladspinazie toe. Als de spinazie slinkt voeg je weer een nieuw handje spinazie toe. Draai het vuur wat lager en houd warm voor zo, schep af en toe om.
In de tussentijd klop je twee eieren los in een mengkom met een klein scheutje melk en wat peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hier een omelet in met het eiermengsel. Zodra de bovenkant net niet meer vloeibaar is schuif je de omelet op een bord of snijplank. Bedek met het spinaziemengsel en rol de omelet op. Snijd de omeletwrap met spinazie, champignons en kippendij eventueel doormidden.
Kruid de omelet met wat fijngehakte bladpeterselie en dien direct op. Herhaal dit voor de overige drie omeletten, direct uit de pan zijn ze namelijk het allerlekkerst.