Oosters omeletje met rode paprika, champignons, taugé en chilisaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 of 12 eieren*
- 250 gr. kastanjechampignons
- 6 lenteuitjes
- 2 bospenen
- 1 rode paprika
- 100 gr. taugé
- verse koriander
- peper en zout
- Chinees vijfkruidenpoeder
- scheutje melk
- oestersaus**
- chilisaus
- wokolie, olijfolie of boter om te bakken
* Voor de lunch heb je aan twee eieren per persoon genoeg, voor het avondeten kan je eventueel een extra eitje toevoegen.
** Wil je een wat zoeter smaakje dan kan je een scheutje oestersaus meebakken aan het begin. Zowel met als zonder de oestersaus smaakt deze omelet trouwens erg lekker.
Bereidingswijze
Zet vast een flinke koekenpan of hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Handig is het als je een koekenpan hebt waar een deksel op past, maar dit hoeft niet persé.
Snijd de kastanjechampignons in plakjes en de lenteui in ringetjes. Verwijder de bovenkant van de paprika en draai de zaadlijsten eruit, snijd in kwarten en ieder kwart vervolgens in de lengte in vieren. Snijd de rode paprika in kleine stukjes. Maak de bospeen schoon en snijd in de lengte in stroken, vervolgens snijd je de bospeen goed fijn.
Verhit een scheutje wokolie in de koekenpan en bak een kwart van de champignons, ringetjes lenteui, rode paprika en bospeen hier kort in aan. Voeg eventueel een scheutje oestersaus toe, kruid met wat peper en zout en voeg een snufje vijfkruidenpoeder toe. Roer goed door elkaar en doe de taugé erbij. Roerbak nog een minuutje op middelhoog vuur.
Klop in een mengkom twee of drie eieren los met een klein scheutje melk, giet het mengsel in de koekenpan. Snipper er wat van de koriander over en zet er eventueel de deksel op. Bak een paar minuten tot de onderkant gestold is en de bovenkant nog zacht. Klap de omelet dubbel en schuif op je bord, doe er wat chilisaus op en herhaal voor de overige drie omeletten.